Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins piektdien piedzīvoja zaudējumu Hāgā notiekošā Pasaules kausa posma ceturtajā cīņā, sacensībās izcīnot 13.vietu.

Ar 11.numuru izliktie Latvijas sportisti ar 0-2 (17:21, 14:21) zaudēja spēcīgajiem brazīliešiem Marsiu Arauho un Rikardu Santušam, kuri izsēti ar trešo numuru, un tādējādi izcīnījuši tiesības turpināt sacensības.

Turnīra pirmajā cīņā Samoilovs/Sorokins ar 2-0 (21:18, 21:17) ceturtdien pieveica austrāliešus Kristoferu Makhjū un Džošua Sleku, kuriem turnīrā ticis 22.numurs, bet pēc tam ar 0-2 (19:21, 12:21) piekāpās sev neparocīgajiem čehiem Petram Benešam un Premislam Kubalam, kuriem turnīrā ticis sestais numurs. Čehijas sportistiem Samoilovs un Sorokins zaudējis visās šogad aizvadītajās spēlēs.

Savukārt turnīra trešajā spēlē piektdien latvieši ar 2-0 (21:18, 21:15) pārspēja poļus Kšištofu Kadziolu un Jakubu Šalankeviču, kuri izlikti ar 28.numuru.

Jau vēstīts, ka otrs Latvijas pāris Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš turnīra pirmajā spēlē ar 1-2 (12:21, 21:18, 12:15) zaudēja Norvēģijas sportistiem Tarjeijam Skārlunnam un Martinam Spinnangram, kas izlikti ar 17.numuru, bet otrajā mačā ar 0-2 (19:21, 17:21) piekāpās poļiem Pjotram Kantoram un Bartošam Losjakam, kuriem piešķirts 32.numurs.

Sacensības Latvijas sportisti noslēdza dalītā 25.vietā. Šis kļuva par pirmo un vienīgo Pasaules kausa turnīru šosezon, kurā Pļaviņš un Šmēdiņš palika bez uzvarām.

Kā zināms, sieviešu turnīra kvalifikācijas sacensības nepārvarēja Inguna Minusa, kas šoreiz startēja duetā ar Ingu Ikaunieci.

Pēc šī posma Pasaules kausa posmu kalendārā šosezon atliks tikai pa vienām sacensībām vīriešu un sieviešu konkurencē. Vīriešu posms risināsies oktobra sākumā Marokā, bet sievietes novembra sākumā sacentīsies Taizemē. Paredzams, ka uz Marokas posmu atkal vienā pārī varētu apvienoties Samoilovs ar Pļaviņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!