Foto: DELFI
Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins ceturtdien izcīnīja uzvaru Polijas pilsētā Stare Jablonki notiekošā "Grand Slam" posma pamatsacensību otrajā mačā.

Ar 15.numuru izliktais Latvijas pāris K apakšgrupas otrās kārtas spēlē ar rezultātu 2-0 (21:17, 23:21) pieveica vāciešus Markusu Bekermanu un Mišu Urbacku, kuriem turnīrā ticis 31.numurs.

K apakšgrupas pēdējā spēlē piektdien Samoilovs un Sorokins tiksies ar pazīstamajiem amerikāņiem Todu Rodžersu un Filipu Dalhauzeru, kuri turnīrā izlikti ar otro numuru.

Kā ziņots, K grupas pirmajā mačā Latvijas duets ar 0-2 (17:21, 12:21) piekāpās čehiem Petram Benešam un Premislam Kubalam, kuri izlikti ar 18.numuru.

Tikmēr otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kas turnīrā izlikts ar 20.numuru, pamatsacensību otrajā mačā ceturtdien ar 0-2 (20:22, 15:21) zaudēja mājiniekiem Gregoršam Fijalekam un Mariušam Prudelam, kuri izlikti ar augsto ceturto numuru.

Jau vēstīts, ka M grupas pirmajā cīņā Pļaviņš/Šmēdiņš ar 2-1 (18:21, 21:18, 15:13) pieveica ar 13.numuru izliktos vāciešus Jonatanu Erdmanu un Kaju Matisiku.

M apakšgrupas pēdējās kārtas mačā piektdien Pļaviņš/Šmēdiņš tiksies ar turnīra 29.numuru - austriešiem Danielu Milneru un Aleksandru Horstu.

"Grand Slam" turnīrā 32 pamatturnīra pāri sadalīti astoņās grupās, pa četriem katrā. Grupu turnīrā katrs duets ar katru izspēlē pa mačam savā apakšgrupā, un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz trešā vieta.

Grupas uzvarētājs automātiski garantēs sev vietu labāko 16 dalībnieku skaitā, bet katras apakšgrupas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvadīs cīņas ar citu grupu šo pašu vietu ieguvējiem. Tam volejbolistu duetam, kas apakšgrupā būs palicis ceturtajā vietā, turnīrs būs beidzies ar dalītu 25.-32.vietu.

Kā ziņots, kvalifikāciju nepārvarēja trīs citi Latvijas pāri - vīriešu sacensībās pirmajā spēlē zaudēja Toms Šmēdiņš un Artis Caics, bet sievietēm jau pirmajās cīņās neveiksmi cieta Inguna Minusa/Inese Jursone, kā arī Inga Ikauniece/Alise Lece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!