Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins ceturtdien piedzīvoja zaudējumu arī otrajā Eiropas čempionāta finālposma apakšgrupas spēlē.

Ar 18.numuru izliktie Samoilovs/Sorokins ar rezultātu 0-2 (17:21, 16:21) piekāpās poļiem Gregoršam Fijalekam un Mariušam Prudelam, kas izlikti ar augsto otro numuru.

Kā ziņots, trešdien pirmajā cīņā Latvijas duets ar 0-2 (15:21, 15:21) zaudēja čehiem Petram Benešam un Premislam Kubalam, kuriem turnīrā 15.numurs.

K apakšgrupas pēdējā mačā Samoilovs/Sorokins piektdien spēkosies ar 31.numuru izliktajiem turkiem Muratu Giginoglu un Nuri Sahinu. Uzvaras gadījumā Latvijas duets sev nodrošinās vietu izslēgšanas spēlēs.

Otrajā šīs grupas otrās kārtas spēlē Benešs/Kubala ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:15) apspēlēja Turcijas duetu.

Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras apakšgrupas trīs spēcīgākie dueti.

Vīriešu turnīra pamatsacensībās piedalās vēl divi Latvijas dueti - Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri divās cīņās izcīnījuši vienu uzvaru, kā arī Toms Šmēdiņš/Artis Caics, kas savās pirmajās divās apakšgrupas spēlēs piedzīvoja zaudējumus.

Jau ziņots, ka sieviešu turnīrā Inguna Minusa un Inese Jursone ceturtdien izslēgšanas spēļu pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 0-2 (21:23, 20:22) piekāpās vācietēm Rīkei Brinkai-Abelerei un Melānijai Gernertei, kurām turnīrā ticis 24.numurs.

Līdz ar to Minusa/Jursone sacensības noslēdza dalītā 17.vietā.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada Eiropas čempionāta finālposmā Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš piedzīvoja zaudējumu pusfināla mačā, Samoilovs/Sorokins un Minusa/Jursone izstājās ceturtdaļfinālā, bet Toms Šmēdiņš/Caics ieņēma pēdējo, ceturto, vietu savā apakšgrupā, noslēdzot sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!