Foto: Red Bull Content Pool

Eiropas čempiones pludmales volejbolā Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa jaunā trenera Damjana Vojtašika vadībā lielu uzmanību treniņos velta darbam servju uzņemšanā un ātrai spēlei, sarunā ar aģentūru LETA pirmdien pastāstīja Samoilova.

Jau otrdien Samoilova dodas uz Grieķiju, kur satiksies ar savu pārinieci Graudiņu, lai aizvadītu kopīgu treniņnometni.

"Šogad mēs ļoti daudz treniņos strādājam, lai pilnveidotu servju uzņemšanu un ātro spēli - ātri cēlieni uz malām, cēliens aiz muguras, sitieni ar otro pieskārienu," par izmaiņām darbā jaunā trenera vadībā stāsta volejboliste. "Pilnveidojam savu darbību, lai nav spēle ar vienkāršu viens, divi, trīs, bet tā, lai varam izmānīt pretinieces."

Samoilova ir apmierināta ar trenera piedāvāto: "Es teiktu, ka tas ir tas, ko es gribēju. Liela uzmanība tiek veltīta gan tehniskai, gan taktiskai sagatavotībai, gan fiziskajai sagatavotībai, plus ir ļoti laba plānošana treniņnometnēm un sacensībām. Taktiskajā gatavošanās pirms spēlēm vienmēr izmantojam video analīzi, tāpat zīmējam, iedomājamies un izplānojam spēli, kā jādara."

Arī trenēties ir sanācis kopā ar spēcīgām pretiniecēm - vācietēm Svenju Milleri un Sinju Tilmani, nīderlandietēm Katju Stamu un Raisu Shonu, brazīlietēm Karolinu Salgadu un Barbaru Seišasu, Talitu Antunesu un Koradelli. Grieķijā pretī stāsies arī neērtās pretinieces šveicietes Joana Heidriha un Anuka Veržē-Deprē.

Pirmajā sezonas turnīrā - Dohas "Elite 16" sacensībās februāra sākumā - tika izcīnīta ceturtā vieta, bet "Elite 16" sacensībās Meksikas pilsētā Tepikā duets Graudiņa/Samoilova piedzīvoja trīs zaudējumus.

Samoilova to skaidro gan ar jauno organizatoru politiku, gan grūtībām Meksikas turnīrā.

""Volleyball World" virzās uz to, lai organizētu turnīrus kā tenisā - cauru gadu, lai pludmales volejbola sezona nav tikai vasarā. Viņi grib parādīt, ka pludmales volejbolu var spēlēt visur un jebkurā gadalaikā," par izmaiņām kalendārā, tai skaitā iepriekšējās sezonas finālturnīru nedēļu pirms Dohas "Elite 16" sacensībām stāsta Samoilova. "Tāpēc mums tagad "Elite 16" turnīri ir gandrīz katru mēnesi visu gadu. Sezonas koncepts mainās. Mēs aizbraucām uz Meksiku, kur "Elite 16" sacensības Tepikā bija vienīgās pusotra mēneša laikā, un ir grūti dabūt spēles ritmu un iespēlēties. Mēs tomēr esam tāda komanda, kura uz vasaras beigām spēlē daudz labāk, jo vasarā ir daudz turnīru. Vienu reizi mēnesī spēlējot, ir grūti dabūt spēles ritmu. Varbūt mēs to iemācīsimies, bet vajag vairāk laika."

Laika līdz svarīgākajām sacensībām vēl ir daudz. Galvenais starts - pasaules čempionāts - ir tikai oktobrī.

Pirmajā šīs sezonas posmā Dohā izcīnīto ceturto vietu Samoilova vērtē kā labu sasniegumu, taču, "protams, gribējās arī medaļu".

Kāpēc bija slikti rezultāti Meksikā, viņa var tikai minēt: "Bija grūti līdz turienei aizceļot, bija daudz dažādu nesakritību, sacensības noritēja 1000 metrus virs jūras līmeņa, kad bumba citādāk lido un fiziski ir sajūtas, ka nav enerģijas, grūtāk ir elpot. Treneris mums nebija līdzi, jo viņam piedzima meitiņa. Bijām noskaņojušās cīnīties līdz galam, bet rezultāta nebija."

Viņa uzsver, ka galvenais mērķis šosezon ir "pasaules čempionāts, numur divi - Eiropas meistarsacīkstes un numurs trīs - "Challenge" turnīrs Jūrmalā, jo arī Latvijas līdzjutējiem un atbalstītājiem gribas parādīt savu labāko spēli. Un, protams, ir svarīgi labi nospēlēt katrā turnīrā, lai vāktu olimpiskos punktus."

Olimpiskā atlase sākās jau Dohas "Elite 16" turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!