Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola līdzjutēju atbalsts bija izšķirošais Varšavā notikušā Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīra spēlē, kurā Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ieguva bronzas medaļas.

Sacensībās ar desmito numuru izliktie Latvijas sprotisti bronzas spēlē ar rezultātu 2-1 (21:18, 18:21, 17:15) uzvarēja ar ceturto numuru izliktos nīderlandiešus Aleksandru Brūveru un Robertu Mēuvsenu.

"Uzvarējām duetu, kuram pirms nedēļas zaudējām bez variantiem. Bija spraiga cīņa, turklāt saņēmām fantastisku atbalstu no faniem. Bija sajūta, ka spēlējām mājās. Spēle gāja punkts punktā, un līdzjutēju atbalsts bija tas, kas izšķīra visu," pēc uzvaras stāstīja Samoilovs.

"Trenējamies un spēlējam, lai tikai izbaudītu šādas uzvaras. Protams, uzvarēt divos setos ar lielu pārsvaru ir labi, bet uzvarēt spraigās cīņās ir divtik patīkami," uzsvēra Samoilovs.

Nedēļu pirms tam abi dueti tikās Ostravas turnīra astotdaļfinālā, latviešiem piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0-2 (15:21, 12:21).

"Tajā spēlē negāja visi elementi negāja. Viņi mums saservēja daudzus "eisus". Nevarējām uzņemt servi, netikām galā ar celšanu un uzbrukumu. Šajā spēlē bija daudz labāk. Sanāca arī pašiem uzservēt un izdarīt uz viņiem spiedienu," skaidroja Šmēdiņš.

Arī viņš bija gandarīts par to, ka turnīrā varēja just Latvijas līdzjutēju atbalstu.

"Fani sabraukuši un grib redzēt pēc iespējas vairāk spēļu. Visi pārējie latvieši bija beiguši turnīru, tāpēc nebija citu variantu, jo bijām palikuši kā pēdējais salmiņš. Izslēgšanas turnīra pirmajā spēlē veiksmīgi izlīdām no čīliešiem un pēc tam sajutām, ka varam. Pēc tam kopā ar atbalstītājiem aizgājām līdz medaļām," stāstīja Šmēdiņš.

Šonedēļ Portugāles kūrortpilsētā Ešpiņu norisināsies Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīrs, bet pēc tam starp divām piecu zvaigžņu sacensībām Gštādē un Vīnē notiks Eiropas čempionāts. Savukārt augusta vidū norisināsies Pasaules kausa sezonas finālturnīrs. "Turpmākā mēneša laikā būs sezonas četri svarīgākie turnīri," atzīmēja Samoilovs.

Martā Samoilovs/Šmēdiņš ieguva bronzu ASV notikušajā Fortloderdeilas piecu zvaigžņu turnīrā, kamēr maijā Latvijas duets bija ceturtais citā ASV notikušajā turnīrā Hantingtonbīčā, kam savukārt bija piešķirtas četras zvaigznes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!