Foto: AP/Scanpix

Latvijas pludmales volejbola labākais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pēc izstāšanās no Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīra nonākuši dziļā depresijā, kas iespaidojis arī Longbīčas "Grand Slam" turnīra sākumu.

Kā zināms, Samoilovs un Šmēdiņš olimpiskajās spēlēs neizkļuva no apakšgrupas, ieņemot dalītu 19. vietu.

Pēc izstāšanās no olimpiskā turnīrā Latvijas duets nemainīja aviobiļetes, lai atstātu Riodežaneiro, bet gan palika uz vietas trenēties.

"Bijām dziļā depresijā. Atkopāmies pēc kādām četrām, piecām dienām. Sākām trenēties, bet bija ļoti grūti rast motivāciju treniņiem," secina Samoilovs.

"Tas bija liels šoks mums, līdzjutējiem, komandai un Latvijai, jo visi no mums gaidīja medaļas. Tāpat vēl 15 komandas cīnījās par medaļām, un bija smagi. Bija liels spiediens no visām pusēm. Būtu apmierināti tikai ar medaļu, jo īpaši Jānis, tāpēc ka Londonā viņš izcīnīja bronzu. Tomēr tas ir sports, tāpēc jau tas ir interesants. Ja vienmēr uzvarētu stipras komandas, nebūtu tik interesanti. Visi gaida favorītu zaudējumus, jo līdz ar to kļūst interesantāk," stāsta Samoilovs.

Latvijas duets patlaban piedalās ASV notiekošā Pasaules kausa Longbīčas "Grand Slam" turnīra sacensībās, kur pamatturnīru sākuši ar trim uzvarām.

"Pirmajā spēlē pret čīliešiem sākām tādā pašā noskaņojumā kā beidzām olimpiskās spēles. Nespēlējām ar emocijām, bija tikai negatīvas emocijas pēc kļūdām. Tomēr tad mēs sākām viens otru uzmundrināt un atradām savu spēli," turnīra rīkotājiem atklāj Samoilovs.

Septembrī Toronto norisināsies Pasaules kausa finālposms, kurā piedalīsies astoņi ranga labākie pāri, kā arī četri rīkotāju speciālos ielūgumus saņēmušie dueti. Šajā turnīrā pludmales volejbolisti cīnīsies par 100 000 ASV dolāru (89 000 eiro) lielu naudas balvu.

"Tas ir tāds pats turnīrs kā visi pārējie. Spēlējam katru spēli, nedomājam par naudas balvām vai punktiem. Līdzko sāk skaitīt punktus vai domāt par citām lietām ārpus korta, zūd koncentrācija," uzsver Samoilovs.

Kā atzīmē Latvijas pludmales volejbolists, ir svarīgi sezonu neturpināt uz salīdzinoši neveiksmīgo olimpisko spēļu nots.

"Ja tā turpinātos, tad tas ilgtu arī visu pēcsezonu. Tie ir seši mēneši, taču šeit, Longbīčā, esam tikuši pie dažām uzvarām, un mums ir atbalsts. Amerikāņi mums jūt līdzi. Viņiem patīk mūsu spēle, un tas dod papildu spēkus," piebilst Samoilovs.

Samoilovam Riodežaneiro bija jau trešās olimpiskās spēles karjerā, jo 2008. gadā Pekinā viņš startēja kopā ar Mārtiņu Pļaviņu, bet pirms četriem gadiem Londonā spēlēja kopā ar Ruslanu Sorokinu. Tikmēr Šmēdiņam šis bija otrais starts Olimpiādē. Pirms četriem gadiem viņš kopā ar Pļaviņu izcīnīja olimpisko bronzas medaļu.

2013. un 2014. gada sezonu Samoilovs un Šmēdiņš noslēdza kā pasaules ranga līderi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!