Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš piektdien iekļuva sezonas otrā "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā.

Pamatsacensību pirmajā kārtā Latvijas duets ar 2-0 (29:27, 21:16) pārspēja Nīderlandes sportistus Emilu Boersmu un Bramu Ronnesu, kuri turnīrā izlikti ar 11.numuru.

Samoilova/Pļaviņa pretinieki astotdaļfinālā būs amerikāņi Metjū Ferbringers un Keisijs Džeinings.

Pamatturnīram Samoilovs/Pļaviņš kvalificējās, jo K apakšgrupā ieņēma trešo vietu.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā Samoilovs/Pļaviņs negaidīti ar 2-1 (22:20, 12:21, 18:16) pieveica vāciešus Jūliusu Brinku un Kristofu Dīkmanu, otrajā kārtā ar 2-1 (22:20, 12:21, 18:16) pieveica igauņus Kristjanu Kaisu un Rivo Vesiku, bet pēdējās kārtas spēlē Samoilovs/Pļaviņš ar 0-2 (16:21, 13:21) piekāpās ASV sportistiem Markam Viljamsam un Šteinam Mecgeram.

"Grand Slam" turnīros ir citāda izspēles sistēma nekā FIVB Pasaules kausa posmos. 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti astoņās grupās - pa četriem pāriem katrā. Lai turpinātu dalību turnīrā, ir jāieņem vismaz trešā vieta grupā. Grupas uzvarētājs uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, bet otrās un trešās vietas ieguvēji aizvada vienas kārtas izslēgšanas cīņu ar pārējo grupu otro un trešo vietu ieguvējiem. Ceturtajā vietā esošās komandas turnīru noslēdz dalītā 25.-32.vietā. Izslēgšanas spēlēs cīņa nenorisinās pēc "divmīnus" sistēmas, kā tas ir Pasaules kausa posmos, - pēc grupu turnīra zaudējums nozīmē turnīra beigas, kas gan neattiecas uz pusfināliem, jo notiek arī cīņa par trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!