Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš ceturtdien Francijā notiekošajā sezonas otrajā "Grand Slam" turnīrā izcīnīja uzvaru arī pamatsacensību otrajā spēlē, garantējot vietu turnīra nākamajā kārtā.
K apakšgrupas otrās kārtas spēlē Samoilovs/Pļaviņš ar 2-1 (21:18, 13:21, 15:11) pieveica igauņus Kristjanu Kaisu un Rivo Vesiku.

Vēl vienā apakšgrupas otrās kārtas spēlē ar otro numuru izliktais Vācijas pāris Jūliuss Brinks un Kristofs Dīkmans ar rezultātu 2-0 (21:12, 21:16) pārliecinoši pieveica ASV sportistus Marku Viljamsu un Šteinu Mecgeru.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Pļaviņš un Samoilovs negaidīti ar 2-1 (22:20, 12:21, 18:16) pieveica vāciešus. Brinks un Dīkmans šajā sezonā jau ir uzvarējuši Pasaules kausa posmā Barselonā, kā arī izcīnījuši otrās vietas Roseto un Prāgas posmos. Savukārt citā spēlē Kaiss un Vesiks ar 0-2 (15:21, 19:21) atzina Viljamsa un Mecgera pārākumu.

Līdz ar to pēc divām kārtām Samoilovam/Pļaviņam kā vienīgajiem apakšgrupā ir divas uzvaras un Latvijas pāris jau ir nodrošinājis vietu trīs labāko duetu skaitā.

Trešās kārtas spēli ar ASV pāri Samoilovs un Pļaviņš aizvadīs piektdien.

Jau ziņots, ka kvalifikācijas pirmajā kārtā Samoilovs/Pļaviņš ar 2-0 (21:18, 21:17) pārspēja kanādiešus Ričardu van Huizenu un Konrādu Līnemanu, bet otrajā kārtā Latvijas pāris ar rezultātu 2-1 (21:14, 14:21, 15:9) pieveica Japānas sportistus Kentaro Araši un Katuširo Širatori. Kvalifikācijā Samoilovs/Pļaviņš bija izlikti ar astoto numuru, bet japāņi - ar devīto.

Savukārt otrdien no turnīra izstājās Inguna Minusa un Inese Jursone, kuras kvalifikācijas pirmajā spēlē ar rezultātu 0-2 (19:21, 18:21) sīvā cīņā piekāpās zviedrietēm Kārinai Lundkvistai un Angelikai Jungkvistai.

"Grand Slam" turnīros ir citāda izspēles sistēma nekā FIVB Pasaules kausa posmos. 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti astoņās grupās - pa četriem pāriem katrā. Lai turpinātu dalību turnīrā, ir jāieņem vismaz trešā vieta grupā. Grupas uzvarētājs uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, bet otrās un trešās vietas ieguvēji aizvada vienas kārtas izslēgšanas cīņu ar pārējo grupu otro un trešo vietu ieguvējiem. Ceturtajā vietā esošās komandas turnīru noslēdz dalītā 25.-32.vietā. Izslēgšanas spēlēs cīņa nenorisinās pēc "divmīnus" sistēmas, kā tas ir Pasaules kausa posmos, - pēc grupu turnīra zaudējums nozīmē turnīra beigas, kas gan neattiecas uz pusfināliem, jo notiek arī cīņa par trešo vietu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!