Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien izcīnīja uzvaru pirmajā spēlē Maskavā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas četru zvaigžņu turnīrā, bet otrajā mačā piekāpās olimpiskajam čempionam Alisonam Seruti no Brazīlijas.

Ar 18. numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš B grupas pirmajā spēlē ar rezultātu 2-1 (15:21, 26:24, 15:12) pārspēja kanādiešus Semu Pedlovu un Semu Šahteru, kuriem piešķirts 15. numurs.

Latviešiem pirmajā setā jau no pirmajām izspēlēm nonāca iedzinējos, un turpinājumā deficīts pieauga. Pirms došanās tehniskajā pārtraukumā izdevās panākt 9:12, taču pēc tam kanādieši droši aizvadīja nākamās izspēles un uzvarēja setu. Otrajā setā latvieši panāca 6:4, taču drīz jau rezultāts atkal bija neizšķirts. Saspringtā galotnē abiem duetiem bija iespējas realizēt setbumbas, taču beigās tas izdevās Samoilovam ar bloku.

Trešo setu Samoilovs/Šmēdiņš iesāka ar vadības pārņemšanu 5:2, tomēr mača galotne bija pietiekami sīva. Vēlāk latvieši ieguva mačbumbu, kuru realizēja, piespiežot pretinieku kļūdīties.

Samoilovs/Šmēdiņš cīņā par uzvaru B apakšgrupā ar 0-2 (16:21, 18:21) piekāpās brazīliešiem – olimpiskajam čempionam Alisonu Seruti un Alvaru Filju, kuri turnīrā izlikti ar otro numuru.

Spēles likme Samoilovam/Šmēdiņam, kuriem sacensībās piešķirts 18. numurs, cīņā ar brazīliešu duetu bija arī par to, kurš no pāriem uzvaras gadījumā drīkstēs sākt izslēgšanas spēles ar otro kārtu.

Pirmo setu labāk uzsāka latviešu pretinieki, izvirzoties vadībā ar 3:0 un 6:2. Brazīlieši bija vadībā visu pirmo setu, kaut arī brīžiem Šmēdiņam/Samoilovovam izdevās pietuvoties līdz divu punktu deficītam. Uzvarai ar to bija par maz, un Seruti/Filju svinēja panākumu setā ar 21:16.

Otrā seta sākums labāks padevās Latvijas duetam, kas izvirzījās vadībā ar 6:3, taču seta vidū ar 10:9 vadību pārņēma jau Seruti un Filju. Vadībā vēl pabija arī latvieši, taču seta beigas piederēja brazīliešiem, kuri svinēja panākumu setā ar 21:18, uzvarēja spēlē, apakšgrupā un ieguva tiesības "play-off" turnīru sākt no otrās kārtas.

Piektdien Latvijas duets izslēgšanas spēles sāks ar pirmo kārtu.

Jau ziņots, ka tāds pats liktenis piemeklēja Latvijas pludmales volejbola pāri Tīnu Graudiņu un Anastasiju Kravčenoku, kuras vispirms pieveica ķīnietes Čeņu Sjue/Sjiņsjiņu Vanu, bet mačā par pirmo vietu grupā zaudēja krievietēm Jekaterinai Birlovai/Jevgeņijai Ukolovai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!