Foto: FIVB

Vadošais Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš svētdien izcīnīja uzvaru Riodežaneiro notiekošajā Pasaules kausa "Open" turnīrā.

Finālmačā mūsu sportistu pretinieki bija ar 10. numuru izsētie vācieši Larss Fligens/Markuss Bekermans, kuri savā pusfināla spēlē uzvarēja turnīra favorītus, pasaules čempionos un mājiniekus Alisonu Čeruti un Brunu Šmitu.

Finālā, kas ilga 44 minūtes, Latvijas sportisti uzvarēja pārliecinoši, ar 2-0 (21:15, 25:23).

Kā ziņojām, pusfinālā ar trešo numuru izliktie Samoilovs un Šmēdiņš ar 2-0 (21:14, 21:17) uzvarēja turnīra 16.numuru brazīļus Saimonu Barbosu Santušu un Markusu Karvaljesu, bet pirms tam ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:17, 21:16) pārspēja meksikāņus Huanu Virgenu un Lombardo Ontiverosu, kuriem ticis septītais numurs.

Sacensības notika nākamā gada olimpisko spēļu stadionā un Samoilovs ar Šmēdiņu bija vienīgie Latvijas pārstāvji šajā turnīrā.

Pludmales volejbola Pasaules tūres sezonā vīriešiem ir deviņi "Open" kategorijas posmi un Riodežaneiro notika trešais no tiem. Jau aizvadīti visi pieci "Grand Slam" turnīri un trīs "Major" kategorijas turnīri, kā arī Nīderlandē risinājās pasaules čempionāts. Vēl gaidāms arī sezonas finālturnīrs ASV.

Visos turnīros volejbolisti cīnās par Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga punktiem, kuri būs svarīgi, cīnoties par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016 .gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Atlase Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm sākās 1. janvārī. 15 pāri Olimpiādei kvalificēsies pēc pasaules ranga, kurā skaitīs 12 labākos turnīrus pusotra gada laikā, piecas komandas tiks kā Kontinentālā kausa uzvarētājas no katra kontinenta, vēl vienu vietu saņems šī gada pasaules čempionāta uzvarētāji, bet divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs otro un trešo vietu ieguvēji Kontinentālajā kausā.

No Latvijas sportistiem šosezon visveiksmīgāk startē Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri jaunākajā provizoriskajā olimpiskajā rangā pakāpušies uz 15. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!