Foto: LETA

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīrā Meksikas pilsētā Kankunā svinēja uzvaru pirmajā apakšgrupu turnīra mačā.

Latvijas duets, kas sacensībās izlikts ar 18.numuru, B apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:19, 21:17) uzvarēja Vācijas pāri Nilsu Ēleru/Larsu Flīgenu. Zaudētājiem piešķirts 15.numurus.

Pirmajā setā cīņa ilgu laiku ritēja punkts punktā. Pie rezultāta 7:7 Latvijas duets uzvarēja nākamās trīs izspēles un iekrāja nelielu pārsvaru. Tuvojoties seta izskaņai, Vācijas duets sākotnēji panāca neizšķirtu 15:15, īsi pēc tam ieguva punkta pārsvaru, bet Samoilovs/Šmēdiņš vēlreiz nokārtoja neizšķirtu - 16:16. Rezultāta tablo vēlreiz neizšķirtu vēstīja pie 18:18, bet no nākamajiem četriem punktiem trīs uzvarēja Latvijas duets, izcīnot uzvaru pirmajā setā.

Otrajā setā Samoilovs/Šmēdiņš drošu pārsvaru ieguva jau pirmajā pusē, spējot panākt 10:4. Līdz seta beigām Latvijas duets vairākkārt bija vadībā ar piecu punktu pārsvaru, bet vācieši regulāri pietuvojās līdz -3, taču nespēja panākt neizšķirtu, lai uzvarētāju noskaidrotu trešajā setā. Spēles izskaņā Samoilovs/Šmēdiņš bija vadībā ar 20:16, ar savu nākamo servi uzvaru vēl neizdevās nokārtot, taču īsi pēc tam pludmales volejbolisti nopelnīja 21.punktu.

Naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika Samoilovs/Šmēdiņš par uzvaru B apakšgrupā spēkosies ar nīderlandiešiem Stefanu Bormanu un Joriku de Grūtu, kuriem piešķirts 31.numurs.

Otrais Pasaules kausa etaps Kankunā noritēs līdz 26.aprīlim, bet trešais - no 28.aprīļa līdz 2.maijam.

Pirmajā un arī nākamajos divos posmus startēt plānoja arī otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, taču Pļaviņam Turcijā konstatēja saslimšanu ar Covid-19, kā rezultātā pāris vēlāk nolēma nebraukt uz Meksiku.

Dāmu konkurencē Latviju otrajā posmā pārstāvēs Latvijas vadošais duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!