Foto: Publicitātes foto
Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien iekļuva Sočos notiekošā Pasaules kausa izcīņas "Open" kategorijas posma izslēgšanas turnīra pusfinālā, tādējādi turpinot cīņu par medaļām.

Ceturtdaļfinālā ar otro numuru izliktie Samoilovs un J.Šmēdiņš ar 2-1 (21:16, 19:21, 15:6) pārspēja poļus Mihalu Kadziolu un Jakubu Šalankeviču, kuriem piešķirts sestais numurs.

Kā zināms, izslēgšanas sacensību pirmā kārta Latvijas sportistiem bija brīva, bet astotdaļfinālā viņi trijos setos ar 2-1 (19:21, 21:17, 15:11) apspēlēja baltkrievus Aleksandru Kavaļenku un Aleksandru Djadko, kuri bija izlikti ar 17.numuru.

Samoilovs un J.Šmēdiņš uzvarējuši 11 no pēdējām 12 spēlēm.

Tikmēr astotdaļfinālu nepārvarēja divi citi Latvijas dueti. Ar astoto numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža ar 0-2 (18:21, 18:21) piekāpās sacensību 18.pārim no Krievijas Oļegam Stojanovskim un Artjomam Jarzutkinam, bet ar 23.numuru izliktie Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš ar 0-2 (20:22, 18:21) zaudēja spāņiem Fransisko Tomasam un Sēsaram Menendesam Ortego, kuriem ticis 22.numurs.

Pļaviņš un Regža Sočos bija uzvarējuši sešos mačos pēc kārtas, jo pagājušajā nedēļā tur sekmīgi sacentās Kontinentālajā kausā.

Šie divi Latvijas dueti turnīru noslēdza ar dalītu devīto vietu.

Kā zināms, pamatsacensībās visi trīs Latvijas dueti triumfēja savās apakšgrupās un vienīgi Sorokins ar T.Šmēdiņu vienā cīņā zaudēja. Tas viņiem visiem deva brīvu izslēgšanas turnīra pirmo kārtu.

Kā zināms, dāmu turnīrā abi Latvijas pāri izkļuva no apakšgrupām, tomēr piektdien cieta neveiksmes izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā - ar 21.numuru izliktās talantīgās Alise Lece un Marta Ozoliņa ar 0-2 (11:21, 16:21) piekāpās mājiniecēm Anastasijai Barsukai un Marijai Prokopjevai, kurām ticis 23.numurs, bet pieredzējušās Lana Sorokina un Inese Jursone, kurām turnīrā bija 30.numurs, ar 0-2 (19:21, 13:21) zaudēja itālietēm Džulijai Momoli un Gretai Čikolari, kuras sacensībās tikušas pie 18.numura.

Līdz ar to abi Latvijas dāmu dueti turnīru noslēdza dalītā 17.vietā.

Kā zināms, pirms tam abi Latvijas dāmu dueti pārvarēja kvalifikācijas sacensības, uzvarot vienīgajās cīņās. Pasaules kausa posma pamatturnīrā Jursone piedalījās pirmoreiz kopš 2011.gada beigām, bet 30 gadus vecā Sorokina, kā arī jaunās Ozoliņa un Lece to darīja pirmoreiz karjerā.

Tāpat kvalifikāciju pārvarēja arī Toms Šmēdiņš un Sorokins, bet pārējie divi vīru dueti sacensības sāka no pamatturnīra.

Šāda Latvijas sportistu veiksme izskaidrojama ar ļoti vājo dalībnieku sastāvu šajā posmā, jo daļa sportistu pēc prestižāko "Grand Slam" un "Major" posmu beigām noslēguši sezonu, bet daļa vēl pagājušajā nedēļā piedalījās posmā Riodežaneiro un Eiropā tik ātri nav atgriezušies.

Kā zināms, abi Latvijas dāmu dueti, kā arī divi vīru dueti vēl tikai pagājušajā nedēļas nogalē turpat Sočos aizvadīja Kontinentālā kausa ceturtās kārtas cīņas. Dāmām neizdevās sasniegt finālturnīru, bet vīri to paveica, un nākamajā gadā Latvija turpinās cīņu par papildu ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Savukārt Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pagājušajā svētdienā triumfēja Pasaules kausa izcīņas "Open" kategorijas turnīrā, kas risinājās olimpiskajā Kopakabanas pludmalē Riodežaneiro.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!