Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien izcīnīja panākumu pirmajā Varšavas Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīra grupu turnīra mačā, nodrošinot dalību izslēgšanas spēlēs, kamēr Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs zaudēja pirmajā cīņā.

Sacensībās ar desmito numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš G apakšgrupas mačā ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:17) uzveica ar 23.numuru izliktos kubiešus Serhio Gonsalesu un Diazu Nivaldo.

Līdz ar to nākamajā grupu turnīra mačā Latvijas duets spēkosies pret Austrijas pludmales volejbolistiem Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu, kuri izlikti ar septīto numuru.

Šajā spēlē noskaidrosies, kurš pāris izslēgšanas mačus sāks no otrās kārtas un kurš no pirmās.

Ceturtdien pirmo spēli F grupā aizvadīja Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri saņēmuši 11.numuru. Latvijas duets pirmajā mačā ar rezultātu 0-2 (22:24, 22:24) piekāpās katariešiem Šerifam Junussi un Ahmedam Tižanam, kuriem ticis 22.numurs.

Cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā Pļaviņam un Točam pretī stāsies ar piekto numuru izliktie spāņi Pavlo Errera/Adrians Gavira, kuri svētdien triumfēja četru zvaigžņu turnīrā Ostravā, bet ceturtdien sacensības Varšavā sāka ar zaudējumu.

Jau ziņots, ka Latvijas pludmales volejbola pāris Toms Šmēdiņš un Haralds Regža cieta zaudējumu kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Savukārt dāmu turnīrā dalību izslēgšanas cīņās nodrošināja Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras pēc kvalifikācijas pārvarēšanas izcīnīja uzvaru pirmajā kārtā pret austrālietēm Mariafu Artačo un Taliku Klensiju, kurām ticis septītais numurs.

No sieviešu sacensībām pirmajā kvalifikācijas kārtā izstājās cits Latvijas duets Marta Ozoliņa un Agnese Caica, kuras piekāpās tieši Graudiņai/Kravčenokai. Ozoliņa/Caica kvalifikācijā bija tikušas pie 27.numura.

Kvalifikācijas kārtu šajā pašā turnīrā nepārvarēja arī Alise Lece un Ilze Liepiņlauska.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!