Foto: Vadims Morozovs

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš svētdien Ventspilī izcīnīja uzvaru "Ergo Open" Latvijas čempionāta pirmajā posmā.

Finālmačā ar otro numuru izliktais duets Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:15) apspēlēja citu Latvijas pāri Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču, kuri bija izlikti ar pirmo numuru.

Tikmēr trešo vietu pirmajā posmā svētdien guva ar ceturto numuru izliktie igauņi Marts Tīsārs un Kusti Nelvaks, kuri ar 2-0 (21:13, 21:17) pārspēja ar trešo numuru izliktos Rihardu Finsteru un Aleksandru Soloveju.

Pirms tam pusfinālā Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-1 (18:21, 21:18, 15:12) pārspēja Finsteru/Soloveju, kamēr Pļaviņš/Točs ar 2-0 (23:21, 21:16) uzveica igauņus.

Nākamie turnīra uzvarētāji Samoilovs/Šmēdiņš līdz pusfinālam nevienā no trim spēlēm nezaudēja nevienā setā.

Pirmajā posmā tika sadalīts naudas balvu fonds 3000 eiro vērtībā.

Otrais posms laikā no 9.līdz 10.jūnijam risināsies Alūksnē, trešais posms notiks Saulkrastos, ceturtais risināsies Jūrmalā, bet piektais notiks Cēsīs. Sestajā posmā sacensības atgriezīsies Jūrmalā, bet noslēdzošās sacensības no 23.līdz 25.augustam notiks Ventspilī.

Pagājušajā gadā Latvijas čempionātā triumfēja Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, bet sieviešu konkurencē uzvaras laurus plūca Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!