Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien ar uzvaru trīs setos pārvarēja Polijas galvaspilsētā Varšavā notiekošā Pasaules kausa četru zvaigžņu posma izslēgšanas turnīra pirmo kārtu.

Sacensībās ar desmito numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš pirmās kārtas mačā ar rezultātu 2-1 (16:21, 21:19, 15:11) pārspēja Estevanu un Marko Grimaltus no Čīles, kuriem sacensībās ticis 25.numurs.

Latvijas duets pirmā seta sākumā izvirzījās vadībā ar 4:0, bet turpinājumā čīlieši izlīdzināja spēles gaitu un ātri viena panāca latviešus. Samoilovam/Šmēdiņam neizdodoties apturēt pretinieku uzņemto tempu, pirmajā setā tika ciests zaudējums ar 16:21.

Otrā seta vidū Latvijas pāris nonāca iedzinējos ar četriem punktiem, taču ātri atspēlējās un, tuvojoties seta beigām, izvirzījās vadībā, pēc tam izcīnot uzvaru ar 21:19. Līdz ar to mača uzvarētājs tika noskaidrots trešajā setā, kurā cīņa ritēja līdzīgi līdz brīdim, kad pēc rezultātu 11:11 Samoilovs/Šmēdiņš guva četrus bezatbildes punktus un bija pārāki ar 15:11.

Izslēgšanas turnīra otrajā kārtā jeb astotdaļifinālā viņi sestdien spēkosies ar jaunajiem vāciešiem Jūliusu Toli un Klemensu Vikleru, kuriem turnīrā ticis 27.numurs. Vācieši kvalifikācijas pirmajā kārtā pārspēja Latvijas duetu Tomu Šmēdiņu un Haraldu Regžu.

Kā vēstīts, Samoilovs/Šmēdiņš ceturtdien G apakšgrupas pirmajā mačā ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:17) uzveica ar 23.numuru izliktos kubiešus Serhio Gonsalesu un Diazu Nivaldo. Savukārt otrajā duelī Latvijas duets ar rezultātu 1-2 (21:17, 19:21, 15:12) piekāpās Austrijas pludmales volejbolistiem Klemensam Dopleram un Aleksandram Horstam, kuri izlikti ar septīto numuru.

Līdz ar to izslēgšanas turnīru viņi sāka no pirmās kārtas.

Latvijas vadošais sieviešu pludmales volejbola pāris Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien cieta zaudējumu izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Turnīrā ar 26.numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 1-2 (17:21, 21:19, 12:15) piekāpās brazīlietēm Žosemarijai Alvešai un Liliānai Mestrini, kuras izliktas ar 22.numuru.

Tādējādi Graudiņa/Kravčenoka jau otrajā Pasaules kausa posmā pēc kārtas ierindojās dalītā 17.vietā.

Pirms tam piektdien Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs nesasniedza šī posma posma izslēgšanas turnīru. Ar 11.numuru izliktie Pļaviņš/Točs F apakšgrupas izšķirošajā mačā par vietu izslēgšanas turnīrā ar 1-2 (14:21, 21:18, 13:15) spraigā cīņā piekāpās ar piekto numuru izliktajiem spāņiem Pavlo Erreram un Adrianam Gaviram, kuri vēl svētdien triumfēja četru zvaigžņu turnīrā Ostravā.

Līdz ar to Latvijas duets šo turnīru noslēdzis dalītā 25.vietā.

Jau ziņots, ka pirms tam Varšavas turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Toms Šmēdiņš un Haralds Regža, kā arī Alise Lece/Ilze Liepiņlauska un Marta Ozoliņa/Agnese Caica, kuras savstarpējā mačā piekāpās tieši Graudiņai/Kravčenokai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!