Foto: F64
Latvijas pludmales volejbola dueti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs trešdien Jūrmalā notiekošajā Eiropas čempionātā izcīnīja uzvaras pirmajos apakšgrupu mačos, nodrošinot sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Ar 16. numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:18) pieveica igauņus Kusti Nelvaku un Martu Tīsāru (17.).

Par uzvaru A apakšgrupā Samoilovs/Šmēdiņš tiksies ar spēcīgajiem norvēģiem Andersu Molu/ Kristianu Sorumu, kuri ir turnīra galvenie favorīti un izlikti ar pirmo numuru.

Savukārt ar ceturto numuru izliktais duets Pļaviņš/Točs D grupā pirmajā laukumā ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:19) apspēlēja Beļģijas volejbolistus Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli (29.)

Šīs apakšgrupas uzvarētājs tiks noskaidrots spēlē starp Latvijas duetu un austriešiem Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu (20.).

Pirms tam dienas pirmajā spēlē 31. numuru izliktie latvieši Ardis Bedrītis / Arnis Reliņš pirmajā B grupas mačā ar rezultātu 0-2 (15:21, 15:21) piekāpās pasaules čempioniem Vjačeslavam Krasiļņikovam un Oļegam Stojanovskim no Krievijas. Krievi ir vieni no turnīra galvenajiem favorītiem un izlikti ar otro numuru.

Latvijas duets tikai epizodiski spēja līdzīgi cīnīties ar spēcīgo duetu, un Krasiļņikovs un Stojanovskis pārliecinoši izcīnīja uzvaru.

Nākamie centrālajā kortā devās Mihails Samoilovs un Aleksandrs Solovejs (30.), un viņi C grupā ar 0-2 (11:21, 13:21) zaudēja vāciešiem Jūliusam Tolem un Klemensan Vikleram, kuri izlikti ar augto trešo numuru.

Vēl Mārcis Jirgensons un Rinalds Aišpurs (27.) ar 0-2 (10:21, 13:21) F grupā zaudēja titulētajiem Nīderlandes spēlētājiem Aleksandram Brouveram/Robertam Mēvsenam (6.).

Savukārt vēl nezināmu iemeslu dēļ laukumā nav devušies Matīss Gabdulļins un Artūrs Rinkevičs, kuriem vajadzēja tikties ar Eiropas eksčempioniem spāņiem Pablo Ereru un Adrianu Gaviru (9.). Spānijas pārstāvji tādējādi tikuši pie uzvaras 2-0 (21:0, 21:0).

Šiem trim Latvijas duetiem pēc zaudējumiem pirmajās spēlēs turnīra otrajā mačā būs jācīnās par vietu izslēgšanas spēlēs.

Pēcpusdienas sesijā savas otrās spēles apakšgrupā aizvadīs dāmu dueti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!