Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien Pasaules kausa posma četru zvaigžņu turnīrā ASV otrajā mačā apspēlēja olimpiskos čempionus Alisonu Čeruti un Brunu Šmitu.

Sacensībās ar devīto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:10, 15:12) uzveica 2016.gada Riodežaneiro olimpiskos čempionus Čeruti/Šmitu. Brazīlieši turnīrā izlikti ar astoto numuru.

Tādējādi latviešu duets iekļuva astotdaļfinālā, kur cīnīsies ar ASV pludmales volejbolistiem Filu Dalhauzeru un Nikolasu Lusenu, kuri izlikti ar pirmo numuru.

Savukārt otrs latviešu duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri izlikti ar 11.numuru, apakšgrupas otrajā cīņā ar rezultātu 0-2 (15:21, 15:21) piedzīvoja neveiksmi pret itāļiem Enriko Rosi un Marko Kaminati, kuriem ticis 27.numurs.

Līdz ar to Pļaviņš un Točs nonāca zaudētāju zarā, turpinot cīņu 1/16 finālā.

Samoilovs/Šmēdiņš pirmajā spēlē divos setos pārspēja vāciešus Markusu Bekermanu un Larsu Flīgenu, kuriem piešķirts 24.numurs. Savukārt Pļaviņš/Točs turnīra ievadā guva virsroku pār poļiem Mariušu Prudelu un Jakubu Šalankeviču, kuri traumas dēļ dueli nepabeidza. Polijas pāris šajā turnīrā bija izlikts ar 22.numuru.

Šajā posmā pamatturnīrā piedalās 48 dueti, no kuriem 16 labākie pāri izslēgšanas turnīru sāk no otrās kārtas.

Pasaules kausa kalendārā nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - ir piecas zvaigznes. Kādreizējiem "Grand Slam" posmiem ir četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem - no vienas līdz trim zvaigznēm.

Janvāra pašā sākumā Pļaviņš un Točs Nīderlandes pilsētā Hāgā triumfēja Pasaules kausa četru zvaigžņu posmā, bet vēl pēc nedēļas Čehijas pilsētā Pelhržimovā izcīnīja bronzu Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" kategorijas turnīrā, savukārt turpinājumā viņi aizkļuva līdz finālam četru zvaigžņu sacensībās Irānā, titula mačā ciešot neveiksmi.

Tikmēr Samoilovs/Šmēdiņš martā izcīnīja trešo vietu ASV pilsētā Fortloderdeilā notikušajā sezonas pirmajā Pasaules kausa piecu zvaigžņu posmā, kur Pļaviņš un Točs palika devītie. Aprīlī četru zvaigžņu turnīrā Ķīnā Samoilovs/Šmēdiņš apstājās astotdaļfinālā, kamēr Pļaviņš/ Točs nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!