Foto: FIVB

Latvijas vadošais vīriešu pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš trešdien Vācijas pilsētā Hamburgā cieta zaudējumu apakšgrupu turnīra noslēdzošajā mačā, bet turpinājumā viņi tik un tā startēs "play-off".

Pasaules čempionātā ar 11.numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš K apakšgrupas noslēdzošajā mačā ar 0-2 (19:21, 22:24) piekāpās kanādiešiem Semam Pedlovam/Semam Šekteram, kuriem piešķirts 14.numurs.

Spēles sākumā Latvijas pāris ieguva dažu punktu vadību, tomēr pirmā seta vidū kanādieši pārņēma iniciatīvu un arī vadību. Atspēlēties Samoilovam/Šmēdiņam neizdevās, kā rezultātā tika piedzīvota neveiksme ar 19:21.

Otrā seta sākums atgādināja pirmo, jo arī šoreiz Latvijas vadošais pludmales volejbola duets izvirzījās vadībā, tomēr pārsvaru noturēt nespēja. Otrā seta izskaņā viņiem no 14:16 izdevās panākt neizšķirtu, bet tad atkal kanādieši atkal ieguva divu punktu pārsvaru. Samoilovs/Šmēdiņš gan nepadevās, jo viņiem izdevās panākt 20:19, bet kanādieši atspēlējās un tika arī pie mačbumbas. To Latvijas sportisti atspēlēja, tomēr beigās Pedlovs/Šekters tik un tā smagā cīņā guva panākumu ar 24:22.

Čempionāta pirmajā spēlē Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21:15, 21:15) pieveica čīliešus Ignasio Alehandro Zavalu/Gasparu Lammelu, kuriem ir 38.numurs, bet otrajā cīņā ar rezultātu 2-0 (21:19, 25:23) pieveica šveiciešus Adrianu Haidrihu/Mirko Gersonu, kuri sacensībās izlikti ar 35.numuru.

Savukārt Pedlovs/Šekters turnīra pirmajā mačā zaudēja Šveices pārim, bet pēc tam pieveica čīliešus.

Šajā grupā pēc trim kārtām pa divām uzvarām guva Šveices, Latvijas un Kanādas dueti, kamēr čīlieši zaudēja visās trijās cīņās. Tādējādi Samoilovs/Šmēdiņš iekļuvuši izslēgšanas turnīrā, turklāt viņiem nebūs jāpiedalās arī pārspēlēs.

Samoilovam/Šmēdiņam mazo punktu attiecība bija sliktāka par šveiciešiem, bet labāka pret kanādiešiem, tāpēc viņiem grupā otrā vieta.

plkst.18 trešdien izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 26.numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka tiksies ar turnīra 33.numuru Jevgeņiju Ukolovu/Jekaterinu Birlovu no Krievijas.

Latvijas sportistes pamanījās savā apakšgrupā izcīnīt uzvaras visās trijās spēlēs, kas ļāva ieņemt pirmo vietu. Pirmajā spēlē viņas ar 2-0 (21:15, 21:16) pārspēja ar 23.numuru izliktās polietes Kingu Vojtašiku/Katažinu Kocjoleku, bet otrajā duelī ar 2-0 (21:14, 21:15) apspēlēja ar otro numuru izsētās austrietes Katarinu Šicenhoferi/Lenu Plesučnigu. Savukārt grupu turnīra beidzamajā cīņā Graudiņa/Kravčenoka 2-0 (21:14, 21:17) guva pārspēja turnīra 47.numuru Leoniju Kercingeri/Sāru Šnaideri no Vācijas.

Savukārt Ukolova/Birlova apakšgrupu turnīrā spēja gūt tikai vienu uzvaru, tāpēc viņām bija jāsacenšas pārspēlēs par vietu izslēgšanas turnīrā, kur trīs setos tika pieveiktas ar 32.numuru izliktās Nikola Leirda/Bekara Pālmera no Austrālijas.

Tikmēr otrs Latvijas vīriešu pāris Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kuri izlikti ar 23.numuru, apakšgrupu sacensībās guva divas uzvaras trīs mačos un iekļuva izslēgšanas turnīrā, kas kungiem sāksies ceturtdien.

Pasaules čempionātā 48 pāri sadalīti 12 apakšgrupās pa četriem katrā. Pēc viena apļa turnīra katras grupas divas labākās vienības, kā arī četri no 12 trešo vietu ieguvējiem kvalificējas izslēgšanas sacensībām. Savukārt pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas tiks salozētas pa pāriem un cīnīsies par vēl četrām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru.

Pasaules čempionāts Hamburgā notiks līdz svētdienai. Pasaules čempionu titulus izcīnījušie dueti savām valstīm nodrošinās ceļazīmes uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Pirms diviem gadiem notikušajā pasaules čempionātā labākais duets no Latvijas bija Samoilovs/Šmēdiņš, kuri aizkļuva līdz turnīra astotdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!