Foto: F64

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents Atis Sausnītis pārsteigts par biedrības "Es par volejbolu!" vēršanos tiesā apstrīdot februārī notikušās vēlēšanas.

LVF biedru kopsapulcē 3. februārī atkārtoti par organizācijas prezidentu ievēlēja Sausnīti, tomēr trīs mēnešus pēc vēlēšanām biedrība "Es par volejbolu" vērsusies tiesā, apstrīdot pārvēlēšanu. Biedrība uzskata, ka ir pārkāpti vairāki noteikumi, tāpēc ziņojusi arī sporta veidu federācijas pārraugošajai organizācijai – Latvijas Sporta federāciju padomei.

"Esmu pārsteigts par to, ka cilvēki, kas bijuši volejbolā, grib tā palīdzēt volejbolam. Kamēr neesam saņēmuši kādu tiesas pavēsti vai ko tamlīdzīgu, nevaram sīkāk komentēt. Ja saņemsim kādus dokumentus, tad sasauksim valdes sēdi, un likumā noteiktā kārtībā darbosimies. Esam organizācija ar lielu pieredzi, ilglaicīga organizācija, kas darbojas pēc likumiem un statūtiem," žurnālistiem trešdien sašutumu pauda Sausnītis.

LVF prezidents piebilda, ka šīs biedrības pārstāvji nekad nav izteikuši vēlmi tikties, lai gan "esmu vienmēr bijis pieejams un atsaucos".

Sausnīša norādītos pārmetumus noraida biedrības "Es par volejbolu!" valdes priekšsēdētājs Kaspars Timermanis. "Bijām izvirzījuši savus pārstāvjus darbam komisijās, kur varētu izvirzīt idejas. Mūs neapstiprināja. Esam iestājušies federācijā, esam biedri. LVF valdes sēdē teica, ka aicinās uz tikšanos. Neesam saņēmuši. Esam pieprasījuši detalizētu budžeta pārskatu, to neesam dabūjuši. Mums būtu jālūdzas kāda audience, vai? Kādā veidā tad mēs varam realizēt idejas par mūsdienīgas volejbola dzīves veidošanu, ja mūsu pārstāvjus noraida? Savādāk nevarējām, tāpēc vērsāmies tiesā."

Tāpat Timermanis apšauba Sausnīša izteicienus, ka nevar komentēt, jo nav nekādus dokumentus saņēmuši. "Es par volejbolu!" aprīļa vidū oficiālu pieteikumu iesniedza arī Latvijas Sporta federāciju padomē (LSFP), kas ir sporta virsorganizācija Latvijā. Visticamāk, LSFP, lai sniegtu savu vērtējumu, ir pieprasījusi nepieciešamo informāciju un dokumentus no LVF, tāpēc volejbola vadībai būtu jābūt informētai par notiekošo.

Saskaņā ar LVF statūtiem, LVF prezidenta kandidāti ir jāizvirza vismaz mēnesi pirms pārvēlēšanas kopsapulces norises, bet par sapulces sasaukšanu LVF valdei ir savlaicīgi jāinformē juridiskie biedri. Biedrības "Es par volejbolu!" uzskatā, tas nav noticis, tādēļ uzsākta procedūra, lai apstrīdētu pieņemtos lēmumus.

"Mūsuprāt, pārkāpumi ir ne tikai juridiska rakstura (nav LVF valdes lēmuma par kopsapulces sasaukšanu, uzaicinājums uz kopsapulci nosūtīts informatīvas e-pasta vēstules formā no LVF ģenerālsekretāra e-pasta, kuram saskaņā ar LVF statūtiem nav šādu tiesību), bet ir bijusi acīmredzama LVF vadības vēlme iespējami klusāk pārvēlēt iepriekšējo LVF prezidentu. Par to liecina gan lielā slepenība, jo informācija nebija pieejama nedz masu medijiem, nedz LVF mājaslapā internetā, gan arī nosūtīšanai izvēlētais laika posms – tieši pirms Ziemassvētku un Jaungada brīvdienām (19. decembrī). Tas nozīmē, ka daļa juridisko biedru, kas ar šo e-pasta vēstuli iepazinās tikai pēc svētku brīvdienām, pat teorētiski nevarēja izvirzīt savu prezidenta kandidātu, jo pieteikšanās termiņš bija 3. janvāris," savā paziņojumā norādīja biedrības valdes priekšsēdētājs Kaspars Timermanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!