Foto: F64
Latvijas un Igaunijas apvienotajā vīriešu volejbola čempionāta - "Schenker" līgas - dalībnieki ir iepriecināti par komandu skaitu pieaugumu gaidāmajā desmitajā sezonā - bez Latvijas vienības ASK/"Kuldīga" sacensības papildinājusi arī Igaunijas vienība no Jervas.

"Ja kādu gadu bija mazāk komandu, tagad ar prieku varam teikt, ka mums atkal ir 12 dalībnieku," preses konferencē trešdien izteicās Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents Atis Sausnītis, paužot gandarījumu, ka komandu skaits pieaudzis arī citos valsts čempionātos. "Ceram, ka nākamajā sezonā sacensībās atkal varēsim ieraudzīt arī kādu Lietuvas komandu."

Kā ziņots, gaidāmajā sezonā Latviju pārstāvēs ne tikai ierastās RTU/"Robežsardze", "Biolars"/"Jelgava", "Poliurs"/"Ozolnieki" un "Daugavpils Universitātes" komandas, bet arī ASK/"Kuldīga". Iepriekšējo reizi "Elvi"/"Kuldīga" komanda "Schenker" līgā startēja 2008./2009.gada sezonā, kad arī kļuva par Latvijas vicečempioni.

Savukārt Igauniju jaunās sezonas "Schenker" līgas turnīrā pārstāvēs Tartu "Bigbank", TTU, Tallinas "Selver", "Rakvere", Veru "Danpower", "Parnu" un "Jarvamaa".

Tā kā komandu skaits atkal sasniedzis 12, līga atgriezusies pie divu apļu izspēles formāta, savukārt pirmoreiz kopš 2008./2009.gada sezonas Latvija arī atgriezusies Eirokausu sacensībās - Latvijas vicečempioni "Biolars"/"Jelgava" CEV Izaicinājuma kausa turnīra pirmajā kārtā spēkosies ar Krievijas klubu Ņižņijnovgorodas "Guberņija".

"Mūsu klubā atgriezies Artis Caics, bet kā jauni spēlētāji pievienojušies Artūrs Beiša un Haralds Regža," izteicās Latvijas čempionu RTU/"Robežsardze" galvenais treneris Raimonds Vilde. "Mums būtu vajadzīgs vēl viens spēlētājs, tāpēc tagad cenšamies sabalansēt vēlmes ar iespējām, lai varētu viņu piesaistīt. Sagatavošanās posms iziets pilnvērtīgs, izņemot tiem spēlētājiem, kas aizvadīja arī pludmales volejbola sezonu. Tas varētu radīt problēmas sezonas sākumā, tomēr pakāpeniski viņi ieies līmenī."

Runājot par mērķiem, Vilde pauda, ka tie, kā ierasts, ir "visaugstākie", bet sākotnējais - cīnīties par uzvaru katrā spēlē.

"Klāt nācis Raimonds Liniņš, tāpēc beidzot mūsu komandai ir divi labi cēlāji. Pirmie turnīri parāda, ka viņš būs laba līmeņa spēlētājs," pauda "Biolars"/"Jelgava" ģenerālmenedžeris Andrejs Jamrovskis. "Tāpat klāt nācis Arnis Reliņš. Latvijas kausā un Latvijas čempionātā šosezon cīnīsimies par pirmajām vietām, Superkausā centīsimies noturēt sasniegto, kā arī iekļūt "Schenker" līgas finālčetriniekā."

"Mūsu sastāvs saglabāts par 75%. Tā kā kluba rocība neatļauj piesaistīt augstas klases spēlētājus, papildinājumu meklējam iekšējās rezervēs, kā arī zemākajās līgās," pauda "Poliurs"/"Ozolnieki" galvenais treneris Aldis Bērziņš. "Esam atjaunojuši fārmklubu un ceram, ka tas mums palīdzēs atrast kādu spēlētāju, kas būs piemērots lielajai komandai."

Pieticīgāki mērķi ir "Daugavpils Universitātes" komandai, kas mājās atgriezusi Vitāliju Cinni un Ēriku Voroņko, bet šosezon "Schenker" līgā vēlas sasniegt labāko astotnieku, Latvijas čempionātā tikt pie godalgām, bet Latvijas kausā - finālā.

Tikmēr ASK/"Kuldīga" galvenais treneris Nauris Sokolovskis skaidroja, ka vienība izveidota uz "K-Volejs" bāzes, kas iepriekš vairākus gadus startēja Nacionālās līgas čempionātā.

"Mums ir gados jauni spēlētāji, bet, lai viņu izaugsme būtu ātrāka, piesaistīti arī pieredzējušie spēlētāji," izteicās Sokolovskis, stāstot, ka sastāvā ir arī tādi volejbolisti kā Toms Šmēdiņš un Klāvs Zaļkalns. "Esam gatavojušies no augusta, bet mūsu gatavību parādīs pirmie mači. Mērķi ir visaugstākie, bet, cik tas reāli, redzēsim sezonas gaitā."

Runājot par sadarbību ar Armijas sporta klubu, Sokolovskis izteicās, ka tā ilgst jau vairākus gadus un kuldīdznieki var izmantot tā bāzes, tomēr galvenais treneris cer, ka tā vēl tiks uzlabota.

Kā stāstīja Igaunijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Tarvi Purns, četras no viņa valsts komandām - "Parnu", Tartu "Bigbank", Tallinas "Selver" un TTU būs līdzīgas un cīnīsies par titulu. Viena no galvenajām izmaiņām starpsezonā ir, ka "Selver" komandu atstājis pazīstamais treneris Avo Kēls, kurš turpmāk vadīs "Parnu".

Arī Latvijas pārstāvji pauda, ka tieši šīs četras Igaunijas vienības būs galvenās pretendentes uz titulu.

"Konkurence ir pieaugusi. Igauņiem gandrīz visās komandās labi ārzemnieki. Arī mēs iesaistīsimies cīņā ar viņiem, tomēr būs grūtāk," izteicās Vilde.

Savukārt Jamrovskis prognozēja, ka, "sākot no piektās vietas, cīņa kopvērtējumā ritēs punkts punktā".

Jaunā sezona jau šajā nedēļas nogalē Rīgā sāksies ar vēsturē otro Superkausa izcīņu, kurā tiksies abu valstu labākās komandas. Daugavas sporta namā gaidāmajās sacensībās Latvijas komandu pusfinālā tiksies RTU/"Robežsardze" (aizvadītās sezonas Latvijas čempioni) un "Biolars"/"Jelgava" (Latvijas kausa ieguvēji), bet Igaunijas komandu pusfinālā sacentīsies TTU (Igaunijas kausa ieguvēji) un Tartu "Bigbank" (Igaunijas čempioni).

Savukārt "Schenker" līgas sezona sāksies nedēļu pēc Superkausa mačiem.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā no Latvijas klubiem "Schenker" līgas turnīrā vissekmīgāk startēja RTU/"Robežsardze", kas ierindojās trešajā vietā.

Kāda no Latvijas komandām bronzu "Schenker" līgā ieguvusi astoņās no deviņām sacensību izspēles reizēm, bet augstāk Latvijas vienības nav tikušas jau kopš otrās sezonas.

Savukārt Superkausā pērn triumfēja "Biolars"/"Jelgava", kas finālā pārspēja "Selver".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!