Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta - "Schenker" līgas - finālā gaidāms trīs Latvijas volejbolistu savstarpējais duelis.

Sacensību finālturnīra pusfināla spēlēs sestdien pēdējo piecu gadu līgas čempionvienība Tallinas "Selver", kurā spēlē Latvijas volejbolists Andrejs Baburovs, ar 3-0 (25:22, 29:27, 25:19) uzvarēja Igaunijas vienību TTU.

Savukārt otrajā pusfinālā Arta Caica un Laura Iecelnieka pārstāvētā Igaunijas komanda Tartu "Pere Leib" ar 3-0 (28:26, 25:22, 25:22) pārspēja vēl vienu Igaunijas vienību "Parnu".

Līdz ar to turnīra finālā svētdien sacentīsies "Selver" un "Pere Leib" komandas, kamēr TTU un "Parnu" sacentīsies mačā par trešo vietu.
Kā ziņots, finālturnīram nekvalificējās neviena Latvijas komanda.

"Lāse-R"/"Rīga" ceturtdaļfinālā piekāpās TTU, "Daugavpils Universitātes" (DU) atzina "Parnu" pārākumu, "Biolars" piekāpās "Selver" vienībai, bet "Poliurs"/"Ozolnieki" zaudēja "Pere Leib" volejbolistiem.

Kā ziņots, regulārajā čempionātā "Lāse-R"/"Rīga" 18 spēlēs izcīnīja 30 punktus, ieņemto ceturto vietu, "Poliurs"/"Ozolnieki" ar 26 punktiem izcīnīja sesto vietu, DU ar 24 punktiem palika pozīciju zemāk, bet "Biolars" ar 22 punktiem ieņēma astoto pozīciju.

Tikmēr pārliecinošu pirmo vietu regulārajā čempionātā ar 48 punktiem izcīnīja "Selver" volejbolisti.

Sacensību uzvarētājs Igaunijā tiks noskaidrots sesto gadu pēc kārtas.
Kā ziņots, iepriekšējos piecos gados "Schenker" līgā triumfējusi "Selver" vienība, bet "Poliurs/Ozolnieki" aizvadītajā sezonā turnīru noslēdza trešajā vietā.

Līdz šim katru gadu vismaz viena Latvijas bija iekļuvusi līgas labāko trijniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!