Ikmēneša Latvijas Volejbola federācijas (LVF) valdes sēdē, tās locekļi, ņemot vērā Treneru komisijas ziņojumu par Latvijas sieviešu izlases galvenā trenera Pāvela Seļivanova darbu, lēma neturpināt sadarbību un izsludināt jaunu konkursu uz galvenā trenera pozīciju, informē LVF.

Lai pēc iespējas objektīvāk izvērtētu Latvijas sieviešu izlases trenera padarīto darbu un rezultātus, galvenais treneris tika lūgts aizpildīt īpaši izstrādātu trenera atskaites anketu un aicināts LVF treneru komisijā atskaitīties par paveikto. Lai iegūtu plašāku skatījumu par izlases darbu, tika aptaujātas arī spēlētājas un citas ar komandu saistītas personas.

Ņemot vērā treneru komisijas sniegto informāciju un izvērtējot izlases parādītos rezultātus, valde lēma neturpināt sadarbību ar treneri un izsludināt jaunu konkursu. Atsevišķi valdes locekļi pauda viedokli, ka Latvijas nacionālajai sieviešu izlasei ir nepieciešams ārzemju speciālists, kurš komandā ienestu jaunas vēsmas un pozitīvas pārmaiņas.

"Vēlamies pateikt paldies Pāvelam Seļivanovam un viņa komandai par paveikto darbu šajā īsajā laika periodā. Izvēloties nākamo sieviešu izlases treneri, vēlēsimies redzēt skatījumu uz izlases startu ilgtermiņā - 2022. gadā mūsu izlasei jāspēlē Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kā arī plānojam pieteikties Sudraba līgas turnīram", norādīja LVF ģenerālsekretārs Kaspars Timermanis.

Seļivanovs sieviešu izlases vadību pārņēma šī gada marta vidū.

Latvijas izlase tika atjaunota 2012. gadā, kad tās vadību uzņēmās Jānis Leitis, bet pēcāk viņu aizstāja Inguna Minusa, kura šī gada februārī atkāpās no amata.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!