Foto: Pixabay

Latvijas Volejbola federācija no 22. līdz 24. aprīlim kopā ar Siguldu uzņems CEV U-18 Eiropas Čempionāta kvalifikācijas turnīru, kurā piedalīsies komandas no Igaunijas, Grieķijas un Latvijas, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Mārča Obrumaņa vadītā Latvijas U-18 zēnu izlase jau pagājušajā sezonā sevi pierādīja kā spēcīgu un cīņai gatavu komandu, iegūstot vēsturisku panākumu – 8. vietu Eiropas Čempionāta finālturnīrā U-17 vecuma grupā. Par šī gada C grupas izlozi, treneris saka, ka par pretiniekiem nav iemesls sūdzēties, taču Grieķijas komanda nav vēl redzēta darbībā.

Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Arnis Tunte teica, ka uz šiem junioriem tiek liktas lielas cerības: "Esam gandarīti, ka ir izdevies iegūt tiesības organizēt U-18 izlasei šo kvalifikācijas turnīru Siguldā. Liels paldies pašvaldībai par atbalstu sacensību norisei, un jāatzīmē, ka tās būs pirmās vēsturē starptautiskās volejbola sacensības Siguldā un, ceram iepriecināt siguldiešus ar laba līmeņa volejbolu un atmiņā paliekošām, pozitīvām emocijām. Ņemot vērā iepriekšējās sezonas panākumus, manuprāt, šī komanda ir spējīga uz lielām lietām, tāpēc aicinu visus atbalstīt klātienē Siguldas Sporta centrā." Tunte arī min, ka ir svarīgi šādus turnīrus aizvest pie skatītājiem un atbalstītājiem ārpus Rīgas, lai iedvesmotu jaunākos volejbolistus, un parādītu, ka ar kārtīgiem treniņiem var tikt pie lieliem panākumiem.

3 dienu turnīrā komandas katra ar katru tiksies savā starpā, lai noskaidrotu, kura izcīnīs ceļazīmi uz finālturnīru, kas norisināsies Gruzijā no 9. līdz 17. jūlijam.

Jāpiemin, ka grupā bija paredzētas 4 komandas, no kurām Baltkrievija tika izslēgta, ņemot vērā tās atbalstu Krievijas karā pret Ukrainas tautu.

Sacensību kalendārs:
22.04. 19:00 Igaunija – Grieķija
23.03. 18:00 Grieķija – Latvija
24.03. 18:00 Latvija – Igaunija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!