Latvijas pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš, kurš svētdien pārī ar Mārtiņu Pļaviņu izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionātā, uzskata, ka iekļūšana labāko četriniekā nebija nejaušība, vēsta sportistu mājaslapa internetā.

Jau ziņots, ka svētdien spēlē par trešo vietu Pļaviņš/Šmēdiņš sīvā cīņā ar 1-2 (20:22, 21:18, 11:15) zaudēja iepriekšējiem pasaules čempioniem vāciešiem Jūliusam Brinkam/Jonasam Rekemanam. Tomēr tas ir lielākais sasniegums Latvijas pludmales volejbola vēsturē pasaules čempionātos.

"Viņi labi uzservēja, mums spēle īsti negāja. Spēlēs pret tik spēcīgiem pāriem tik daudz kļūdu pieļaut nedrīkst," teica Šmēdiņš. "Kopumā bija labi, pacīnījāmies un pierādījām, ka labāko četriniekā neesam iekļuvuši nejauši. Ir kur augt."


"Visi dueti, kuri izcīnīja medaļas ir ar nopietniem vārdiem – topa veči. Pret tādiem pagaidām ir grūti. Nekas, degunus neesam nokāruši," piebilda Šmēdiņš. "Jā, varbūt nedaudz [esmu neapmierināts], bet kopumā nē. Varam būt ļoti apmierināti, jo olimpiskajā reitingā noteikti uzlabosim savu vietu un būsim desmitniekā. Protams, medaļu gribējās, bet neko darīt. Strādāsim, lai nākotnē uzvarētu šādus spēcīgus duetus."

Šmēdiņš atzina, ka spēlēt bijis ļoti patīkami, jo bija jūtams līdzjutēju atbalsts un bijusi patīkama atmosfēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!