Foto: F64

Latvijas volejbola izlasei izšķirošajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē, iespējams, pietrūkusi ticība saviem spēkiem, pēc neveiksmes atzina izlases spēlētājs Ruslans Sorokins.

Latvijas volejbola izlase svētdien izšķirošajā spēlē par vietu 2017. gada Eiropas čempionātā ar rezultātu 0-3 (20:25, 19:25, 16:25) izbraukumā piekāpās Igaunijai.

"Viņi labāk izpildīja treneru doto uzdevumu. Savukārt mēs neizdarījām to, ko treneris teica - slikti nospēlējām blokā, iekritām servju uzņemšanā. Pretinieki šodien bija labāki, bet mums pietrūka ticības," pēc dueļa žurnālistiem teica Sorokins, kurš uzsvēra, ka pēc pārliecinoši zaudētiem pirmajiem diviem setiem ticība nebija zudusi. "Katrs sets sākas no nulles, tomēr neizdevās savākties."

"Visi komandā bija noskaņoti, varbūt pat nedaudz par daudz - bija svarīga spēle, Eiropas čempionāts ļoti tuvu. Visi bija uzvilkti, cīnījās, bet nesanāca. Cīnāmies par ceļazīmi jau daudzus gadus, bet tā arī nesanāk kvalificēties," Sorokins atzina, ka daudzās neveiksmes, iespējams, iedragājušas ticību, kas iespaidoja arī šodienas spēli.

Abu komandu pirmajā mačā pirms nedēļas Jelgavā uzvaru piecos setos izcīnīja Igaunija. Tas nozīmēja, ka šodienas spēlē Latvijai bija nepieciešams obligāti uzvarēt.

Latvijas volejbola izlase vienīgo reizi Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlējusi 1995.gadā, kad Grieķijā ieņēma 11. vietu. Toreiz viens no līderiem bija pašreizējais valstsvienības galvenais treneris Raimonds Vilde, kurš gan finālturnīrā traumas dēļ nepiedalījās.

Ļoti tuvu finālturnīram Latvija nokļuva arī 2013. gadā, kad kvalifikācijas izšķirošajā kārtā atbildes spēlē Jelgavā vien "zelta setā" piekāpās Turcijai. Toreiz pirmajā mačā viesos tika zaudēts ar 0-3, bet atbildes spēlē Jelgavā gūts panākums ar 3-2, kas pēc tā brīža noteikumiem ļāva spēlēt "zelta setu", kurā Latvija cieta neveiksmi ar 10:15.

Kopā ar Igauniju Eiropas čempionātā spēlēs arī mājiniece Polija, Francija, Slovēnija, Itālija, Bulgārija, Krievija un Serbija, kas kvalificējās pēc 2015. gada Eiropas čempionāta rezultātiem, otrajā kvalifikācijas kārtā apakšgrupās uzvarējušās Vācija, Somija, Beļģija, Slovākija, Nīderlande un Čehija, kā arī Spānija, kas kā pirmā pārvarēja kvalifikācijas trešo kārtu. Savukārt sešpadsmitā sacensību dalībniece svētdien noskaidrosies Portugāles duelī ar Turciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!