Foto: F64
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pirmdien, 29. oktobrī, noraidījusi biedrības "Es par volejbolu" prasību Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidenta vēlēšanas atzīt par neleģitīmām; biedrība par šo lēmumu iesniegs apelāciju.

Biedrība "Es par Volejbolu!" vērsās tiesā, jo uzskata, ka LVF prezidenta Ata Sausnīša pārvēlēšanas brīdī pagājušā gada februārī tika konstatēta virkne būtisku pārkāpumu. Biedrība tiesai norādījusi, ka pirms kopsapulces balsošanas pilnvaras izsniegtas cilvēkiem, pirms tam nepārbaudot, vai viņi ir tiesīgi pārstāvēt attiecīgos LVF biedrus un uzaicinājums uz sapulci nosūtīts tikai dienu pirms likumā noteiktās pēdējās dienas, turklāt, to veicot ar elektroniskā pasta starpniecību. Sūtījumi veikti arī uz vairākiem neidentificētiem e-pastiem, nevis pa pastu uz LVF biedru juridisko adresi.

"Uzskatām spriedumu par nepamatotu, jo tiesa nav pietiekami iedziļinājusies prasītāja argumentācijā un nepareizi novērtējusi pierādījumiem, tādējādi tiks sagatavota un iesniegta apelācijas sūdzība," informē volejbola opozīcijas pārstāvis Kaspars Timermanis. "Joprojām ir aktuāli izvērtēt būtiskos pārkāpumus kopsapulces sasaukšanas procesā — kopsapulce nav izsludināta termiņā un atbilstošā veidā, kā arī tiesa nav pienācīgi izvērtējusi LVF biedru pilnvarojuma trūkumu kopsapulces laikā, kā rezultātā kopsapulce faktiski bija bez kvoruma un nevarēja pieņemt lēmumus."

Tiesas sēde šajā lietā bija paredzēta jau 15. maijā, bet tā tika pārcelta uz 30. maiju, jo LVF vēlējās pieaicināt organizācijas bijušo ģenerālsekretāru Aināru Dakšu, kurš varēšot liecināt par kopsapulces sasaukšanas un norises procedūru. Tomēr arī 30. maija sēde tika pārcelta, jo Sausnītis komandējuma dēļ uz to nevarēja ierasties. Tāpat biedrība no savas puses nosūtīja lūgumu tiesai, lai kā liecinieks tiktu pieaicināts arī LVF valdes loceklis Elmārs Rudovičs, kurš pagājušā gada februārī notikušajā kopsapulcē bija mandātu komisijas vadītājs. Lieta beidzot tika skatīta 27. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!