Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Edgars Točs/Kristians Fokerots piektdien Dohā nepārvarēja "King of the Court" finālturnīra pusfinālu un par vietu finālā sestdien cīnīsies papildkārtā.

Pusfināla pirmajā kārtā Točs/Fokerots ar sešiem punktiem ierindojās ceturtajā vietā, apsteidzot igauņus Kusti Nelvaku un Dimitriju Korotkovu, kuri guva tikai vienu punktu. Pirmo vietu ar 11 punktiem ieņēma poļi Bartošs Lošaks un Mihals Brils.

Otrajā kārtā latviešiem tika četri punkti, kas deva pēdējo vietu no četriem atlikušajiem duetiem. Tādējādi viņi sestdien piedalīsies papildkārtā par vietu finālā, kurā spēlēs kopumā četri dueti, uzvarētājiem iekļūstot finālā, kurā spēlē kopā pieci pāri.

Jau ziņots, ka Točs/Fokerots uzvarēja izslēgšanas kārtā un iekļuva pusfinālā, bet Mārtiņš Pļaviņš/Mihails Samoilovs sacensības noslēdza dalītā 11.pozīcijā.

Pusfinālos iekļuva desmit dueti, kas bija sadalīti divās apakšgrupās pa pieciem pāriem katrā.

"King of the Court" turnīra formāts ir pavisam atšķirīgs no ierastās izspēles kārtības pludmales volejbola turnīros. Sacensības sākas ar grupu turnīru, pēc tam izspēlējot pusfinālus ar desmit komandu līdzdalību un piecu komandu finālu.

Katrā no turnīra fāzēm dueti tiek sadalīti grupās pa pieciem, un trim ir vieta pusfināla kārtā. Pāri spēlē 15 minūšu maču, kurā laukumu pamet, izspēli zaudējušie. Pretinieki turpina spēlēt, līdz zaudē izspēli. Spēles laukuma viena puse tiek dēvēta par "karaļa" pusi. Šajā pusē spēlējošais duets uzņem servi, tādējādi iegūstot nelielas priekšrocības. Pēc 15 minūtēm tiek apkopoti pāru gūtie punkti, un vismazāk punktus nopelnījušie nesasniedz nākamo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!