Itālijas „Trentino BetClic” vīriešu komanda un „Fenerbahce” sieviešu komanda uzvarējuši pasaules klubu čempionātā volejbolā, kas risinājās Kataras galvaspilsētā Dohā.

” Trentino BetClic” šo titulu izcīnīja jau otro gadu pēc kārtas. Arī šogad finālspēlē viņi tikās ar Polijas „PGE Skra” komandu, un uzvarēja četru setu cīņā ar 3:1 (25-22, 25-19, 20-25, 25-16). Līdz ar to ” Trentino BetClic” kļuvusi par tikai otro itāļu komandu, kas ieguvusi divus pasaules čempionu titulus. Iepriekš tas 1990. un 1992. gadā izdevās „Misura Milano” vienībai. Bronzas medaļas ieguva Irānas „Paykan”.

Sieviešu klubu finālmačā tikās Turcijas „Fenerbahce” brazīliešu trenera Ze Roberto vadībā un Dienvidamerikas čempiones „Sollys Osasuno” no Brazīlijas. Turcijas klubs svinēja „sausu” uzvaru, pārspējot brazīlietes ar 3:0 2(5-23, 25-22, 25-17), kļūstot par otro Eiropas komandu, kas uzvarējusi šajās meistarsacīkstēs. Bronzas godalgas izcīnīja Itālijas „Foppapedretti Bergamo” volejbolistes. Pasaules klubu čempionāts sieviešu komandām tika aizvadīts pirmoreiz pēc 16 gadu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!