Foto: F64
Trīs Latvijas dueti šogad spēlēs pasaules čempionātā pludmales volejbolā, kas risināsies Hamburgā, Vācijā.

Pēc atlases sacensību noslēguma Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) publicējusi dalībnieku sarakstu gan vīriešu, gan sieviešu sacensībās. Vīru sacensībās starp 48 pāriem ir arī Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/ Edgars Točs. Savukārt dāmu sacensībās Latviju pārstāvēs Tīna Graudiņa/ Anastasija Kravčenoka.

FIVB abās sacensībās paziņojusi 45 pārus, bet vēl pa trim vīru un dāmu duetiem tiks speciālie ielūgumi jeb "wild card".

Pasaules čempionāts Hamburgā sāksies 28. jūnijā un risināsies līdz 7. jūlijam. Priekšsacīkstēs komandas tiks sadalītas grupās pa četrām komandām un pēc viena apļa turnīra noskaidros izslēgšanas spēļu dalībniekus. "Play off" spēlēm pa tiešo kvalificēsies visu grupu divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas "lucky loser" kārtā cīnīsies par ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm.

Pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Vīnē Samoilovs/ Šmēdiņš izslēgšanas turnīra otrajā kārtā zaudēja brazīļiem Evandru/ Andrē, kuri vēlāk kļuva par pasaules čempioniem. Edgars Točs/ Rihards Finsters un Mārtiņš Pļaviņš/ Haralds Regža pirms diviem gadiem apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!