Foto: FIVB
Visi trīs kvalifikācijas pirmajā kārtā startējušie Latvijas pludmales volejbola dueti ceturtdien Majoros cieta zaudējumus Pasaules tūres Jūrmalas trīs zvaigžņu posma pirmajos mačos, tādējādi neturpinot cīņu par pamatturnīru.

Vispirms Rūdolfs Stankevičs/Artūrs Rinkevičs, kuri atlasē izlikti ar 19.numuru, ar rezultātu 0-2 (16:21, 14:21) piekāpās vāciešiem Dirkam Vestfālam/Lukasam Pfrečneram, kuriem kvalifikācijā ir 14.numuru.

Vēlāk Dāvis Nātriņš/Gints Antoms, kuriem bija 18.numurs, ar 1-2 (21:17, 14:21, 11:15) cieta neveiksmi pret norvēģiem Sveinu Odmunnu Solhaugu/Kristianu Jergensenu Rūdu, kuri atlasē saņēmuši 15.numurs.

Visbeidzot Oskars Puga/Jānis Kuprasovs, kuriem bija 22.numurs, ar 0-2 (16:21, 17:21) atzina ar 11.numuru izlikto čehu Davida Lenca/Filipa Habra pārākumu.

Kā pēdējie no latviešiem savu maču aizvadīs Toms Šmēdiņš/Haralds Regža, kuri kvalifikācijā izlikti ar piekto numuru un no pirmās kārtas ir brīvi. Viņiem mačs paredzēts plkst.16.40.

Visi Latvijas dueti spēlē centrālajā kortā. Kvalifikācijas spēles tiešraidē iespējams vērot "Straume.lmt.lv".

Lai iekļūtu pamatturnīrā, jāpārvar kvalifikācijas divas kārtas.

Pamatsacensībās vietas garantējuši Latvijas vadošie dueti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs. Samoilovs/Solovejs pamatturnīrā tikuši ar rīkotāju speciālo ielūgumu.

Kvalifikācijas turnīra spēles būs iespējams apmeklēt bez ieejas maksas. Uz pamatturnīra spēlēm, kas tiks aizvadītas 23.augustā un uz izslēgšanas spēlēs 24. un 25.augustā biļetes ir iespējams iegādāties "Beachvolley.jurmala.lv".

Pludmales volejbolisti turnīrā cīnīsies par naudas balvām 75 000 dolāru vērtībā - uzvarētāji saņems naudas laimestu 10 000 dolāru vērtībā, kā arī tiks pie 600 punktiem 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Pasaules tūres posms Latvijā norisināsies pirmoreiz.

Sākot ar 2014.gadu, Jūrmalā norisinājušās augsta ranga Eiropas mēroga sacensības, 2017.gadā uzņemot Eiropas čempionāta finālturnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!