Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Uģa Krastiņa vadītā Ukrainas izlase trešdien pēc uzvaras Katovicē iekļuva pasaules volejbola čempionāta izslēgšanas spēlēs.

Ukraina ar 3-1 (24:26, 25:19, 25:16, 25:19) pieveica Puertoriko.

Ukrainas izlasē pa 19 punktiem guva Iļja Kovalovs un Olehs Plotnickis, kurš sešus punktus guva ar servi. Pretiniekiem 19 punktus sakrāja Vidals Klistans Lorenss.

Pirmajā trešdienas A grupas cīņā Serbija ar 3-0 (29:27, 25:15, 25:17) pieveica Tunisijas valstsvienību.

Serbijas izlases rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Urošs Kovačevičs, kamēr tunisiešiem 11 punktus guva Hamza Naga.

Serbija ar trim uzvarām un deviņiem punktiem ieņēma pirmo vietu grupā. Ukrainas izlase finišēja ar divām uzvarām un sešiem punktiem, vienai uzvara un trīs punkti tika Tunisijai, kamēr Puertoriko palika bez uzvarām un punktiem.

Ukrainas izlasē kā fiziskās sagatavošanas treneris strādā vēl viens latvietis - Artūrs Tinte.

Tikmēr F grupā uzvarēja Nīderlande, kas trešdien ar 3-1 (25:22, 21:25, 25:20, 25:18) izcīnīja uzvaru pār Irānu.

Uzvarētāju labā ar 32 punktiem izcēlās Nimirs Abdelazizs, kurš četrus punktus guva ar servi un trīs - ar bloku. 14 punktus pievienoja Tejss ter Horsts. Pretiniekiem 18 punktus guva Milads Ebadipurs Gara, trīs punktus gūstot blokā, bet 13 punktus pievienoja Amins Esmaeilnežads.

Cīņā par trešo vietu un iekļūšanu izslēgšanas spēlēs Argentīna ar 3-2 (27:25, 26:28, 24:26, 25:17, 15:6) pieveica Ēģipti.

Argentīniešiem 23 punktus guva Bruno Lima, 19 punktus Agustins Losers, 18 punktus - Fakundo Konte.

Ēģiptes vienībā 16 punktus sakrāja Ahmeds Šafiks un 14 punktus - Mohameds Mustafa Isa.

F grupā pirmo vietu ar astoņiem punktiem ieņēma Nīderlande, Irāna sakrāja piecus un Argentīna četrus punktus, iekļūstot izslēgšanas spēlēs, bet Ēģipte turnīru beidza ar vienu izcīnītu punktu.

E grupas pirmajā spēlē Turcija ar 3-0 (25:23, 25:23, 25:17) pārspēja Kanādu.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Adiss Lagumdzija.

Kanādas komandā pa 15 punktiem sakrāja Stīvens Timotijs Mārs, Raiens Džozefs Skleiters un komandas kapteinis Nikolass Hougs, kurš četrus no punktiem guva ar servi.

Otrajā cīņā Eiropas čempioni itāļi ar 3-0 (25:14, 25:10, 25:14) sagrāva Ķīnu.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Daniele Lavija, bet par punktu mazāk guva Alesandro Mikeleto.

Ķīnas izlasē rezultatīvākais ar sešiem gūtajiem punktiem bija Džans Guaņhua.

Itālija izcīnīja deviņus punktus, Turcijai tika seši punkti, trīs punktus sakrāja Kanāda, bet Ķīna palika bez uzvarām un gūtiem punktiem.

Izslēgšanas cīņās iekļuva savās grupās pirmo vietu ieņēmušās Itālija, Serbija, Polija, Brazīlija, Francija un Nīderlande, otro vietu ieņēmušās Slovēnija, ASV, Turcija, Ukraina, Japāna un Irāna, kā arī četras labākās trešo vietu ieņēmušās komandas.

Salīdzinot trešo vietu ieguvējas, kuras visas bija izcīnījušas pa uzvarai trijās spēlēs, tālāk tika Argentīna, Kuba, Vācija un Tunisija, bet Kanāda ar trim punktiem un Meksika ar diviem punktiem "play-off" turnīrā neiekļuva.

Ukrainai astotdaļfinālā būs jāspēlē ar Eiropas vicečempioni Slovēniju.

Pasaules čempionātā 24 komandas sadalītas sešās grupās. Pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas iekļūst astotdaļfinālā, lai pēc tam izslēgšanas spēlēs noskaidrotu medaļniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!