Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Vairāki par favorītiem uzskatītie pāri piektdien Jūrmalā Latvijas čempionāta finālturnīrā pludmales volejbolā "DEPO Open 2022" piedzīvoja zaudējumus.

Majoru pludmales volejbola laukumos par favorītiem uzskatītie pāri tika pie zaudējumiem jau grupu sacensībās.

Īpašu interesi izraisīja pirmoreiz pēc savainojuma spēlējušā Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēja Mārtiņa Pļaviņa starts kopā ar Mihailu Samoilovu. Ar septīto numuru turnīrā izsētie volejbolisti pirmajā cīņā ar 1-2 (23:21, 15:21, 14:16) piekāpās Aivaram Sviklim un Sandim Bērziņam (10.) un vietu izslēgšanas spēlēs bija spiesti pierādīt mačā ar pāri Bruno Bulgačs/Reinis Rorbaks (15.), kuri ceturtdien divas spēles bija aizvadījuši kvalifikācijā. Pļaviņš/Samoilovs uzvarēja ar 2-0 (21:15, 23:21).

Zaudējumu cieta arī Pļaviņa pārinieks Tokijā Edgars Točs, kurš kopā ar Kristianu Fokerotu (3.) pēc uzvaras pirmajā mačā ar 1-2 (19:21, 22:20, 9:15) atzina turnīra sestā dueta Sandris Andrejevs/Toms Benjavs pārākumu un piektdien būs spiesti izslēgšanas cīņas uzsākt jau pirmajā kārtā.

Savukārt Liepājas posma uzvarētājiem Markusam Graudiņam un Oliveram Bulgačam, kuri bija izsēti ar piekto numuru, sacensības jau beigušās pēc diviem zaudējumiem. Vispirms ar 1-2 (14:21, 23:21, 23:25) tika zaudēts Laura Iecelnieka trenētajam duetam Gustavs Auziņš/Matīss Šalkovskis, bet pēc tam cīņā par trešo vietu grupā - arī turnīra ceturtajam pārim Dāvis Teteris/Arnis Reliņš - 1-2 (21:14, 27:29, 10:15). Arī duets Teteris/Reliņš pirmo cīņu bija zaudējis, ar 0-2 (19:21, 19:21) piekāpjoties ar 13.numuru izsētajiem un ceturtdien divas kvalifikācijas cīņas aizvadījušajiem Jānim Kuprašovam un Oskaram Pugam.

Tikai galvenie favorīti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī ar otro numuru izsētie Rūdolfs Stankevičs un Artūrs Rinkevičs izcīnīja divas divu setu uzvaras, kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Pirmo izslēgšanas spēļu kārtu piektdien pārvarēja gan Točs/Fokerots un Teteris/Reliņš, kuri svinēja uzvaras divos setos, gan Pļaviņš/Samoilovs, kuri ar 2-1 (17:21, 21:14, 15:9) pieveica Kuprašovu un Pugu.

Sestdien ar lielāko interesi tiek gaidīti ceturtdaļfināli Stankevičs/Rinkevičs - Točs/Fokerots un A. Samoilovs/Šmēdiņš - Pļaviņš/M. Samoilovs.

Sievietēm, nestartējot divkārtējām Eiropas čempionēm Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai, izslēgšanas spēļu otrajā kārtā iekļuva visi četri ar pirmajiem numuriem izsētie pāri - Varvara Brailko/Deniela Konstantinova (1.), Anete Namiķe/Līva Ēbere (2.), Luīze Anna Skrastiņa/Marta Ozoliņa (3.) un Beāte Liepājniece/Anija Ozoliņa (4.).

Pirmā izslēgšanas spēļu kārta norisināsies piektdien.

Medaļu ieguvēji tiks noskaidroti sestdien, ceturtdaļfinālu un pusfinālu spēles translējot TV kanālam "Best4Sport", bet cīņas par medaļām - LTV7.

Vīriešu turnīram tika pieteikti 35 dueti, bet sieviešu - 21 pāris.

Vīriešu sacensībās no spēcīgākajiem iztrūkst vien savainojumu ārstējošais Ardis Bedrītis.

Par Latvijas čempionu titulu, kas pārim būtu jau piektais, cīnās valsts spēcīgākais duets pasaules rangā Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, divu posmu uzvarētāji Edgars Točs un Kristians Fokerots, kā arī Daugavpils posma uzvarētāji - Bedrīša pastāvīgais pārinieks Artūrs Rinkevičs un Rūdolfs Stankevičs.

Sievietēm par medaļām tīko cīnīties vairāki dueti, iekaitot četrus pārus, kuri šogad ir uzvarējuši pa vienam Latvijas čempionāta posmam, - Varvara Brailko/Deniela Konstantinova, Anete Namiķe/Līva Ēbere, Luīze Skrastiņa/Marta Ozoliņa un Beāte Liepājniece/Anija Ozoliņa.

Latvijas čempionāta finālā ārvalstu dueti nepiedalās.

Plkst.17 piektdien sākās pirmā izslēgšanas spēļu kārta gan vīriešiem, gan sievietēm.

Sestdien sacensības Jūrmalā plkst.9 tiks sāktas ar ceturtdaļfināliem, pēc tam aizvadot pusfinālus. Savukārt cīņas par medaļām sāksies plkst.14.

Šosezon Latvijas čempionātā "DEPO Open 2022" pludmales volejbolisti sacenšas piecos posmos un finālā. Visi posmi tiek rīkoti ārpus Rīgas, turpinot aptvert Latvijas reģionus, un visos posmos piedalās kā vīrieši, tā sievietes.

2021.gadā par Latvijas čempioniem kļuva Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs, kā arī Inese Jursone un Liene Šimkuse.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!