Foto: LETA
Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidenta vēlēšanas notiks 2019. gada 18. janvārī, bet līdz decembra vidum LVF biedri var izvirzīt amata tīkotājus.

LVF saviem biedriem nosūtījusi oficiālu informāciju par līdzšinējā prezidenta Ata Sausnīša vēlmi atkāpties no amata nākamajā biedru kopsapulcē. LVF informē biedrus, ka kopsapulce paredzēta 18. janvārī Rīgā, bet mēnesi pirms tam noslēgsies LVF prezidenta amata kandidātu izvirzīšana. LVF prezidenta amata kandidātu var izvirzīt vismaz pieci organizācijas biedri, bet pieteikumus LVF var iesniegt līdz 2018. gada 17. decembra pulksten 17:00.

Sausnītis par vēlmi atkāpties paziņoja 9. novembrī LVF valdes sēdē. Neoficiāla informācija liecina, ka šajā sēdē par aiziešanu no valdes paziņoja viens tās dalībnieks, tomēr valdes sēdes izrakstā tas neuzrādās. Savukārt biedriem izsūtītajā informācijā par gaidāmo kopsapulci teikts, ka 18. janvārī notiks "LVF prezidenta un vakanto valdes locekļu vēlēšanas", neprecizējot, cik valdes locekļu vietas ir brīvas.

Sausnītis par LVF prezidentu atkārtoti kļuva 2017. gada februārī, bet vēlāk saistībā ar šīm vēlēšanām sākās tiesāšanās un tika apstrīdēta Sausnīša ievēlēšanas likumība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!