Foto: LETA
Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Avo Kēls nosaucis 26 volejbolistus, kuri iekļuvuši paplašinātajā izlases kandidātu sarakstā gaidāmajam Eiropas Zelta līgas turnīram, kā arī uzsvēris, ka izlasei aug perspektīva jaunā maiņa, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Latvijas vīriešu izlase 26. maijā ar spēli Turcijā uzsāks dalību 2019. gada Eiropas Zelta līgas turnīrā. Pērn izlase startēja Sudraba līgā, kuras finālčetriniekā Latvija ieņēma trešo vietu. Bez Turcijas un Latvijas komandām grupā spēlēs arī Beļģija un Slovākija.

Gatavošanās turnīram sāksies maija sākumā, un Latvijas izlases galvenais treneris igauņu speciālists Avo Kēls nosaucis volejbolistus, uz kuru palīdzību viņš cer maijā un jūnijā.

To skaitā ir četri cēlāji, pieci diagonālie spēlētāji, astoņi otrā tempa un seši pirmā tempa uzbrucēji, kā arī trīs libero pozīcijas spēlētāji. Lielākais kandidātu skaits – seši – pārstāv RTU/Robežsardzi, bet SK „Jēkabpils Lūši” un OC „Limbaži”/MSĢ klubiem ir pa pieciem valstsvienības kandidātiem.

„Šajā sarakstā ir praktiski visi spēlētāji, no kuriem tiks izdarīta izvēle Eiropas līgas turnīram. Protams, daudz kas būs atkarīgs no spēlētāju vēlmes un iespējām trenēties un spēlēt izlasē, traumām un citiem apstākļiem. Tāpēc kandidātu pulkā vēl var būt izmaiņas,” par 26 cilvēku lielo kandidātu sarakstu saka Avo Kēls.

„Turklāt šobrīd ar volejbolistiem neesmu runājis. Šajā ziņā Latvijā noteikti vairāk ir darījuši mani palīgi izlasē Guntis Atars un Lauris Iecelnieks. Ļausim spēlētājiem pabeigt sezonu klubos un tad runāsim par izlases lietām. Droši vien būs arī tādi volejbolisti, kuri tāpat, kā tas bija iepriekšējā gadā, šobrīd nebūs ieinteresēti spēlēt izlasē. Treniņnometne izlasei sākas maija otrajā nedēļā, bet Francijas čempionāta fināls, kurā visticamāk būs arī Hermans Egleskalns, ilgs līdz maija vidum. Tāpat nav zināms, cik ilgi Krievijā būs jāspēlē Denisam Petrovam.”

Kēls ir ļoti apmierināts ar izlases treneru un apkalpojošā personāla kolektīva darbu iepriekšējā gadā un gribēja to saglabāt arī šogad.

Šogad veidot kandidātu sarakstu Igaunijas speciālistam ir bijis jau krietni vieglāk, kaut arī ar vairākiem no viņiem izlasē Kēls vēl nav saskāries. Tomēr lielākā daļa ir redzēta „Credit24” meistarlīgas spēlēs, kurās šosezon piedalījušies 19 no 26 izlases kandidātiem.

„Esmu gudrāks nekā pirmajā gadā,” smejas Avo Kēls. „Zinu, kā kandidāti spēlē klubos, bet par „jauno gvardi” man vajadzēja palīdzību, jo šajā jomā Lauris un Guntis ir krietni zinošāki par mani. Diemžēl visus spēlētājus nevaru paņemt, un reizēm izvēli izdarīt bija ļoti grūti. Tomēr atkārtošos vēlreiz – saraksts var mainīties."

"Spēlētāju pietiek. Cita lieta, ka pretinieki Eiropas līgā būs spēcīgi. Redzēsim, vai un cik konkurētspējīgi mēs būsim. Esmu pārliecināts, ka ar katru gadu Latvijas izlase kļūs stiprāka, un, pieaugot tiem volejbolistiem, kuriem šobrīd ir 18-20 gadi, pēc trim – četriem gadiem es par Latvijas valstsvienības spēku neuztraucos. Vienalga, ar mani kā treneri vai bez manis.”

Latvijas izlases kandidātu saraksts dalībai Eiropas Zelta līgā:

cēlāji - Kristers Niks Ērglis (RTU/"Robežsardze"), Jānis Jansons ("Limbaži"/MSĢ), Deniss Petrovs (Ļeņingradas apgabala "Dinamo", Krievija), Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši");

otrais temps - Aleksandrs Avdejevs, Armands Āboliņš, Renārs Pauls Jansons (visi - RTU/"Robežsardze"), Aleksandrs Kudrjašovs ("Kokkolan Tiikerit", Somija), Aleksandrs Nasonovs ("Limbaži"/MSĢ), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Romāns Saušs (Dīrenas "Powervolleys", Vācija), Toms Vanags ("AERO Odolena Voda", Čehija);

diagonāle - Edvarts Buivids ("Kokkolan Tiikerit"), Hermans Egleskalns ("Tours", Francija), Jānis Medenis (Jēkabpils "Lūši"), Reinis Pekmans ("Martigues", Francija), Kristaps Platačs ("Limbaži"/MSĢ);

pirmais temps - Zigurds Adamovičs, Vladislavs Blumbergs (abi - Jēkabpils "Lūši"), Gatis Slavēns ("Biolars"/"Jelgava"), Edgars Šimanskis ("Limbaži"/MSĢ), Toms Švans ("Parnu"), Andrejs Zavorotnijs (RTU/"Robežsardze");

libero - Ingars Ivanovs ("Limbaži"/MSĢ), Dāvis Emīls Melnis (Jēkabpils "Lūši"), Uģis Puķītis (RTU/"Robežsardze").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!