Foto: LETA
Latvijas Volejbola federācijas (LVF) pašreizējās vadības opozicionāri biedrība "Es par volejbolu!" (EPV) bažījas par iespējamu vēstures atkārtošanos cīņās par amatu un atkārtoti pauž vēlmi iesaistīties federācijas darbā, atklājis EPV valdes priekšsēdētājs Kaspars Timermanis.

Kā ziņojām, Atis Sausnītis paziņojis par nodomu pamest LVF prezidenta amatu. Jaunā prezidenta vēlēšanas paredzētas federācijas ārkārtas kopsapulcē 18. janvārī.

"Solījumi par amata pamešanu no Sausnīša un LVF viceprezidenta Māra Pēkaļa puses bijuši jau gadiem ilgi. Jā, šoreiz publiska informācija par to ir, bet oficiāls lēmums vēl nav redzams. Mūs bažīgus dara iespējama vēstures atkārtošanās. 2007. gadā, kad Sausnītis atstāja LVF prezidenta amatu, atklājās vairāki finanšu pārkāpumi, bet kā atbildīgais tika pasludināts tā brīža federācijas ģenerālsekretārs Guntis Lazda," norādīja Timermanis.

Lai arī biedrība "Es par volejbolu!" pašlaik neskaitoties kā LVF biedrs, tā ir gatava iesaistīties federācijas darbībā un nevēlas stāvēt malā.

"Joprojām uzskatām, ka LVF ir vajadzīga divpakāpju pārvaldības modelis — padome un valde, kurai ir jābūt mazākai nekā līdz šim. Šobrīd uzskatām, ka federācijas prezidents varētu būt Buks. Tiesa, tā kā neesam LVF biedrs, mēs kandidātus nevaram izvirzīt, lai gan nav neviena dokumenta, kas pierādītu, ka neesam biedra statusā," pauda Timermanis. "Vismaz pieciem biedriem ir jāizvirza savs kandidāts, bet mēs paliekam pie Buka kandidatūras, jo viņā saredzam cilvēku, kurš varētu vadīt volejbola dzīvi. Viņam ir jauns un mūsdienīgs skatījums."

EPV jau iepriekš bija paudusi, ka tā kā LVF prezidenti saredz Buku, bet tagad norāda, ka nekas tās nostājā nav mainījies.

Timermanis arī uzskata, ka janvārī gaidāmās LVF ārkārtas kopsapulces dienaskārtībā būtu jāliek punkts par federācijas auditu, tāpat nav skaidrs, vai no sava amata atkāpsies tikai LVF prezidents Sausnītis, vai arī visa valde.

"Prezidents, stājoties amatā, ievēlēja savu valdi. Būtu muļķīgi, ka nākamajam organizācijas vadītājam būtu jāstrādā jau ar iepriekš izvirzītu valdi," izteicās Timermanis, uzsverot, ka jautājumu šobrīd esot ļoti daudz.

Timermanis sacīja, ka šobrīd ir neskaidrības par federācijas finansiālo stāvokli, jo esot pārtraukti atbalsti dažādiem projektiem, piemēram, jauniešu turnīram "Top" kauss, jaunatnes izlasēm, turklāt vīriešu valstsvienība neesot pieteikta dalībai nākamās sezonas Eiropas līgā.

Kā ziņojām, oktobrī tiesa noraidīja organizācijas "Es par volejbolu!" iesniegto sūdzību par pērn februārī notikušo LVF prezidenta vēlēšanu leģitimitāti.

Timermanis aģentūrai LETA apstiprināja, ka biedrība ir sagatavojusi apelāciju. "Uzskatām, ka tiesas spriedumā netika ņemti vērā mūsu iesniegtie rakstiskie pierādījumi, bet tas vairāk balstījies uz [bijušā LVF ģenerālsekretārs Aināra] Dakšas mutisko liecību, kam nav pierādījumu dokumentos. Tāpat vairāk nekā puse no tā brīža biedriem kopsapulcē nebija iesnieguši spēkā esošas pilnvaras. Mūsuprāt, nebija kvoruma. Gribam pierādīt savu taisnību."

LVF prezidenta amatā Sausnītis ir jau trešo termiņu. Pirmo reiz viņš šos pienākumus pildīja no 2004. līdz 2008. gadam, tad LVF vadīja Almers Ludviks, bet amatā Sausnītis atgriezās 2013. gada janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!