Volejbolistes karjeru ir beigusi Latvijas izlases spēlētāja Ingrīda Šveigere, sarunā ar aģentūru LETA otrdien apstiprināja Šveigere.

Pēdējās sezonas "PSV VBG Salzburg" klubā Austrijā spēlējusī volejboliste pēdējo maču laukumā aizvadīja Latvijas izlases rindās vasaras sākumā Eiropas Sudraba līgas turnīrā pret Igauniju.

"Spēlētājas karjeru esmu beigusi. Tagad esmu trenere Zalcburgas kluba sistēmā," apstiprina Šveigere.

"Nekāda atvadu ceremonija ne klubā, ne izlasē nav notikusi, taču Latvijas izlase Eiropas Sudraba līgas spēļu beigās Bosnijā un Hercegovinā sagādāja skaistu pārsteigumu, uzdāvinot Latvijas izlases kreklu ar uz tā uzrakstītiem novēlējumiem," stāsta Šveigere, kura šā gada izlases modelī bija komandas kapteine.

Šobrīd viņa turpina darboties Zalcburgas kluba sistēmā. Tas gan nav galvenajā sieviešu komandā, tajā vēl spēlē daudzas tās pašas spēlētājas, kas kopā ar viņu gāja laukumā iepriekšējā sezonā.

Tomēr kopā ar Karstenu Zeitu Šveigere trenē Austrijas otrās bundeslīgas vīriešu komandu, Nacionālās līgas komandu, kā arī U-20 un U-18 komandas. Otrās bundeslīgas komandā vīriešiem galvenais treneris ir Zeits, bet reģionālajā - otrajā landeslīgā - sieviešu komandā galvenā trenere ir latviete."

Pēdējās četras sezonas volejboliste spēlēja Zalcburgas klubā, pagājušajā sezonā izpelnoties līgas labākās otrā tempa uzbrucējas atzinību.

Šveigere volejbolistes gaitas sāka dzimtajā Kuldīgā, kur volejbola zinībās skolojās pie Sandras Budkēvičas un Rasmas Zeberliņas.

Pēc Murjāņu Sporta ģimnāzijas pabeigšanas, kur treneris bija Ilmārs Pūliņš, volejboliste no 2008. līdz 2012.gadam studēja un spēlēja volejbolu Hjūstonas Universitātē, bet nākamos divus gadus bija Ilinoisas Štata universitātes sieviešu volejbola komandas menedžere.

2015.gadā kopā ar Kuldīgas komandu tika uzvarēts Nacionālajā līgā, bet nākamajā sezonā Šveigere "Jelgavas" rindās kļuva par Latvijas čempioni.

Studiju laikā spēlētāju 2008.gadā tika atzīta par ASV konferences gada jaunpienācēju, bet 2011. un 2020.gadā iegūta "AVSR Global Player of the week" balva.

Šveigere ir pārstāvējusi Latvijas izlasi minikadetu, kadetu un junioru izlasēs, bet pirmoreiz pieaugušo izlasē spēlēts 2012.gadā.

Tāpat viņa ir bijusi teicama pludmales volejboliste, izcīnot dalītu devīto vietu Eiropas U-18 un U-23 čempionātos, devīto vietu pasaules U-21 meistarsacīkstēs. Viņas kontā ir arī dalība Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) un Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!