Foto: Latvijas Volejbola federācija
Noslēdzoties sezonas otrajam mēnesim, noteikti novembra MVP jeb vērtīgākie spēlētāji Baltijas līgā vīriešiem, "Optibet" Baltijas līgā sievietēm, "Optibet" Latvijas čempionātā vīriešiem un "Optibet" Latvijas čempionātā sievietēm.

Baltijas līgā vīriešiem par mēneša labāko spēlētāju atzīts 24 gadus vecais SK "Jēkabpils Lūši" pirmā tempa spēlētājs Zigurds Adamovičs, kurš piecās novembra spēlēs 17 setu laikā sakrāja 69 punktus, no kuriem 17 gūti blokā un divi ar servi. 199 centimetrus garais volejbolists visu savu profesionālā volejbolista karjeru ir aizvadījis Jēkabpils komandā, Latvijas izlases rindās 2020. gadā izcīnīdams tiesības Latvijai pēc 16 gadu pārtraukuma spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Adamoviča pārstāvētie "lūši" novembrī piecās spēlēs guva trīs uzvaras un nopelnīja deviņus punktus, kas Baltijas līgas turnīra tabulā šobrīd dod ceturto vietu, bet spēlētājs ir trešais labākais līgā ar bloku gūtajos punktos (29) un ceturtais – vidēji setā ar bloku izcīnītajos punktos (0,78 bloki setā jeb 29/37).

Arī Baltijas līgas sievietēm novembra vērtīgākā spēlētāja 20 gadus vecā Kristīne Kramēna visu savu volejbolistes karjeru aizvadījusi klubā – RVS/LU. Piecu novembra spēļu aizvadītos 21 setos, otrā tempa uzbrucēja guva 96 punktus, 11 sakrādama ar servi un piecus – blokā, kas ir labākais rādītājs starp Latvijas sportistēm. Individuālajos statistikas rādītājos 174 centimetrus garā spēlētāja ieņem otro vietu labāko punktu guvēju (160) un servētāju (19) kategorijā, kā arī ceturto vietu vidēji setā gūtajos punktos (4,44 jeb 160/36). Valsts pieaugušo izlase pēdējos gados nav iedomājama bez Kramēnas "libero" pozīcijā.

Novembrī Kramēnas pārstāvētā RVS/LU komanda piecās spēlēs savā laukumā sakrāja četras uzvaras un turnīra tabulā ierakstīja desmit punktus, šobrīd ieņemot trešo vietu Baltijas sieviešu līgas turnīra tabulā.

Latvijas čempionātā vīriešiem mēneša MVP nosaukumu izpelnījies VK "Kuldīga"/Kuldīgas NSS komandas spēlētājs Dāvis Andersons, kurš trijās spēlēs sakrāja 61 punktu, no kuriem pa astoņiem – ar bloku un servi. Ar desmit "eisiem" viņš ir turnīra labākais servētājs un ar 5,61 punktu vidēji setā – labākais šajā rādītājā. Ar 101 gūto punktu sešās spēlēs Andersons ir turnīra otrs rezultatīvākais volejbolists aiz oktobra MVP Aleksandra Nasonova, kuram ir pieci punkti vairāk. Kuldīgas komanda novembrī uzvarēja divās no trim spēlēm un šobrīd Latvijas čempionātā ieņem trešo vietu ar sešās spēlēs gūtiem deviņiem punktiem.

Latvijas čempionātā sievietēm novembra labākā spēlētāja ir centrālā bloķētāja Ilona Cehanoviča no "Mārupes SC". 28 gadus vecā sportiste piecās spēlēs novembrī guva 58 punktus, no kuriem 17 – blokā. Ar 73 punktiem Cehanoviča ir otra rezultatīvākā čempionāta dalībniece aiz oktobra MVP Īvaises Zaķes, bet labākā bloķētāja ar 18 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!