Foto: F64

Latvijas vīriešu izlases treneris Mihals Gogols ir nosaucis 14 volejbolistus startam Eiropas Sudraba līgas (ESL) sacensībās, kas notiks jūnijā.

Spēlētāju sarakstā ir pa diviem cēlājiem, diagonālajiem spēlētājiem un "libero" pozīcijas spēlētājiem, kā arī pa četriem pirmā un otrā tempa spēlētājiem.

Deviņi volejbolisti šosezon spēlējuši ārvalstīs, bet lielākā pārstāvniecība ir vicečempionei RTU/"Robežsardze/Jūrmala", kuru pārstāvēs trīs spēlētāji.

"12 spēlētāji ir tie paši, kuri pagājušajā gadā spēlēja Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Tas ir labi arī tāpēc, ka viņi zina mani un es ziņu viņus. Viņi zina, kā es strādāju un ko no viņiem vēlos, it īpaši tehniskajos elementos. Viņi arī pārzina sistēmu, un tāpēc es ceru, ka šogad būs nedaudz vienkāršāk, uzsākot treniņus," uz iepriekšējā gada iestrādnēm norāda izlases galvenais treneris Mihals Gogols. "Šosezon mēs esam ierobežoti spēlētāju daudzumā. Arī sezona būs īsāka. Mums ir tikai 14 vietas, un šie spēlētāji cīnīsies visās spēlēs."

"Es teiktu, ka tas ir pieredzes un jaunas enerģijas sajaukums. Diagonālā uzbrucēja pozīcijā, piemēram, ir Hermans Egleskalns un Kristers Dardzāns – pieredzējis un jauns spēlētājs. "Otro tempu" pozīcijā mums ir pieredzējušais Romāns Saušs un jaunais Miks Ramanis. Domāju, ka tā ir ļoti laba kombinācija," par izvēli saka treneris. "Pirmoreiz izlasē ir Jēkabs Dzenis, kuram ir bijusi laba sezona RTU/"Robežsardze/Jūrmala" rindās. Esmu priecīgs par to, ka spēlētāji vēlas būt Latvijas izlasē."

Treniņus volejbolisti uzsāks 15. maijā, bet jau pēc nedēļas 19. un 20. maijā Igaunijas pilsētā Tiri tiks aizvadītas divas pārbaudes spēles ar tradicionālajiem pretiniekiem igauņiem.

Gogolam izlasē palīdzēs Raimonds Liniņš, kā arī divi Polijas treneri – trenera palīgs un statistiķis Adams Toločko un fiziskās sagatavotības treneris Andžejs Zahorskis. Izlases fizioterapeiti būs Kristaps Blitsons, Agate Pelnēna un Monta Blumberga, bet menedžere – Amanda Buša.

Eiropas Sudraba līgas Latvijas pretinieces divu apļu turnīrā būs Fēru salas un Kipra, bet otrā grupā sacentīsies Austrija, Gruzija un Ungārija.

Pirmo spēli Eiropas Sudraba līgas Latvijas izlase aizvadīs 4. jūnijā izbraukumā ar Fēru salām, bet pēdējo maču grupā – 14. jūnijā ar Kipru savā laukumā. Divas labākās katras grupas komandas iekļūs pusfinālā. Pusfinālā un finālā uzvarētāji pārī tiks noskaidroti spēlēs savā un pretinieka laukumā.

Latvijas izlases spēlētāji Eiropas Sudraba līgas sacensībās:

Cēlāji – Jānis Jansons (SK "Jēkabpils Lūši") un Edvīns Skrūders (Bukarestes "Rapid", Rumānija);

Otrā tempa spēlētāji – Atvars Ozoliņš ("Frejus", Francija), Miks Jānis Ramanis (Brigama Janga Universitāte, NCAA), Romāns Saušs ("Martigues", Francija) un Kristaps Šmits (Galacas "Arcada", Rumānija);

Diagonāles – Kristers Dardzāns (Loimā "Hurrikaani", Somija) un Hermans Egleskalns ("Cambrai", Francija);

"Pirmie tempi" – Vladislavs Blumbergs (Iraklijas OFI, Grieķija), Gustavs Freimanis ("Ajaccio", Francija), Oļegs Klopovs un Jēkabs Dzenis (abi – RTU/"Robežsardze/Jūrmala");

"Libero" spēlētāji – Kaspars Kronbergs (RTU/"Robežsardze/Jūrmala") un Dāvis Melnis (SK "Jēkabpils Lūši").


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!