Foto: AFI

Pēc 24 gadu pārtraukuma iekļuvusi Pasaules kausa izcīņas finālā, Argentīnas futbola izlase ir gatava atkārtot 1986.gada Meksikas turnīra panākumu, un apgalvo, ka nebaidās no Vācijas izlases, kas pusfinālā smagi sagrāva viņu kaimiņus brazīliešus.

"Vai man ir bail no Vācijas? Nē!" pēc uzvaras pusfinālā paziņoja Argentīnas izlases treneris Alehandro Sabelja. "Taču es cienu abus otra pusfināla dalībniekus, gan Vāciju, gan Brazīliju. Vācijas izlases sastāvā allaž bijuši izcili spēlētāji - Šusters, Mateuss, Bekenbauers - es tā varētu ilgi turpināt. Vācieši ir fiziski spēcīgi un taktiski pieredzējuši. Spēle ar viņiem būs neticami smags pārbaudījums. Diemžēl mums būs par vienu dienu mazāk, lai atjaunotos pēc ļoti saspringtās pusfināla spēles ar pagarinājumu."

"Ļaudis Argentīnā šobrīd svin - manis tur nav, bet es varu iedomāties, kā tas ir!" saka treneris. "Redzēsim, ar ko viss beigsies, taču iemesls priecāties mums ir jau tagad. Esmu ļoti apmierināts ar saviem spēlētājiem. Neskatoties uz neizšķirtu pamatlaikā, tā bija lieliska spēle mūsu komandas izpildījumā. Katrs parādīja, ka ir cienīgs nēsāt Argentīnas izlases kreklu."

Argentīnas izlases aizsargs Havjers Maskerano uzskata, ka valstsvienība pelnīti iekļuvusi pasaules čempionāta finālā. "Mēs ilgus gadus gaidījām iekļūšanu finālā, bet tas bija to vērts," Argentīnas izlases oficiālajā "Twitter" vietnē ierakstījis Maskareno. "Mūsu komanda ieguvusi to, ko pelnījusi!"

Uzvaras soda sitiena autors Maksis Rodrigess uzsver, ka sportistiem daudz ko vajadzējis pārdzīvot, lai nokļūtu līdz šim panākumam. "Mēs parādījām iespaidīgu rezultātu," FIFA mājas lapā citēts Rodrigess. "Caur daudz ko esam izgājuši, lai tiktu finālā. Tagad mums ir iemesls priecāties - mēs to esam pelnījuši. Protams, finālā vajadzēs izlikt sevi visu, par to neviens nešaubās, bet tagad mums vajag nedaudz papriecāties par uzvaru pār Nīderlandi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!