Foto: Reuters/Scanpix

Astoņus gadus vecais Linards Lazdāns, kurš kā atrās ēdināšanas ēstuvju ķēdes "McDonald's" akcijas "Ieved stadionā zvaigzni!" uzvarētājs svētdien piedalīsies Brazīlijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas finālturnīra izšķirošajā spēlē, cer pie savas rokas laukumā izvest Argentīnas izlases kapteini Lionelu Mesi, informēja "McDonald's" sabiedrisko attiecību konsultante Baltijas valstīs Linda Anaite.

Pasaules kausa izcīņas finālspēlē svētdien plkst.22 pēc Latvijas laika slavenajā "Maracana" stadionā Riodežaneiro spēkosies Vācijas un Argentīnas izlases, bet Lazdāns būs viens no bērniem, kas tradicionālajā pirmsspēles procesijā izvedīs laukumā mača dalībniekus.

Spēlētājs, kuru Lazdāns vedīs laukumā, kļūs zināms vien īsi pirms mača sākuma, taču viņš pats cer pie rokas vesti Mesi vai Vācijas izlases pieredzes bagāto uzbrucēju Miroslavu Klozi.

Lazdāns ir vienīgais bērns no Baltijas valstīm, kurš ieguvis iespēju piedalīties Pasaules kausa finālspēlē. Kopā ar viņu futbolistus laukumā pavadīs bērni no Brazīlijas, Austrijas, Krievijas, Lielbritānijas, Somijas, Šveices, Vācijas, Zviedrijas, Marokas, Kanādas, ASV, Ķīnas, Taizemes, Jaunzēlandes, Austrālijas, Indonēzijas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Kataras, Kostarikas, Peru un Panamas.

Kampaņas ietvaros uz Riodežaneiro devās arī bērni no Lietuvas un Igaunijas. Viņi piedalījās pusfināla spēlē starp Argentīnas un Nīderlandes valstsvienībām.

Atlases sacensības šajā akcijā norisinājās divos posmos. Pirmajā posmā mazie dalībnieki sacentās savā vecuma grupā un izpildīja piecus dažādus uzdevumus, no kuriem vairāki bija jāveic arī kopā ar pieaugušo. Uzdevumos tika pārbaudītas fiziskās futbola prasmes, zināšanas par futbolu un atjautība. Viens dalībnieks ar visaugstāko rezultātu no katras vecuma grupas sacentās finālā. Mazajiem dalībniekiem bija jāapliecina precizitāte piespēlēs, jāveic skrējiens apkārt konusiem un jāpārbauda veiklība vārtu gūšanā, kā arī jāatpazīst pasaules futbola zvaigznes un jāparāda zināšanas, aizpildot krustvārdu mīklu. Uzdevumus vērtēja un uzraudzīja profesionāli futbola treneri pēc īpaši izstrādātas punktu sistēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!