Foto: AFP/Scanpix
Vācijas futbola izlases pretinieki gaidāmajā Pasaules kausa izcīņas pusfināla spēlē būs ne tikai Brazīlijas izlase, bet arī šīs valsts melnās maģijas priesteri, kuri jau ir pasteigušies uzlikt lāstu vācu komandai, ziņo aģentūra AFP.

"Es izvēlēšos vadošo spēlētāju, sasiešu viņam kājas, un viņš nevarēs paskriet pa laukumu," piesolījis viens no vadošajiem Brazīlijas vudū priesteriem Elio Silmans, kurš pirms katras Brazīlijas izlases spēles veic īpašu rituālu - izmantojot par altāri nelielu kasti un iekārtojot to kā futbola laukumu, priesteris tajā ievieto sveces un vudū lelli, kas simbolizē viņu spēcīgāko spēlētāju.

Burvestības gan nelīdzēja attiecībā uz Kolumbijas izlases līderi Džeimsu Rodrigesu, kurš guva vārtus ceturtdaļfināla mačā, taču arī šajā spēlē Brazīlija uzvarēja ar 2:1, bet pavisam bezspēcīgs priesteris bija jautājumā par Neimara traumu, kas pārvilka svītru uzbrucēja tālākajai spēlei Pasaules kausā. Taču uzvaras pār Kamerūnu, Čīli, Horvātiju un Meksiku Silmans "pieraksta" arī sev.

Gaidāmajā spēlē vūdu priestera nepatika vērsta uz Vācijas izlases vārtsargu Manuelu Noijeru, kā arī Tomasu Milleru un Matsu Hummelu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!