Foto: Reuters/Scanpix
Ar šokējošu rezultātu noslēgusies pirmā Pasaules kausa izcīņas pusfināla spēle, kurā Vācijas izlase ar 7:1 (5:0) sagrāva turnīra mājinieci Brazīliju, sasniedzot finālu.

Brazīlieši ir pieņēmuši šo zaudējumi - kā spēlētāji, tā līdzjutēji, kārtējo reizi pierādot, ka šai valstī futbolu izprot un nerīko gājienus, manifestācijas un sportistu zākāšanas zaudējuma gadījumā. Policija ziņo, ka nakts pēc Brazīlijas izlases šokējošā zaudējuma šāgada Pasaules kausa izcīņas pusfinālā pagājusi salīdzinoši mierīgi, masu nekārtības nav izcēlušās, bijusi tikai atsevišķi fanu zaudējuma emociju uzplaiksnījumi dažās pilsētās, sadedzinot autobusus.

Vācijas izlase par sasniegto, protams, priecājas, taču piesardzīgi norāda, ka vēl nav pasaules čempioni - vēl priekšā finālspēle.

"Vācijas izlase pagaidām vēl nekādu titulu nav ieguvusi," norāda valstsvienības menedžeris, bijušais futbolists Olivers Bīrhofs. "Nav svarīgi, ar kādu rezultātu tika pārspēta Brazīlija, galvenā spēle tikai priekšā."

Šajā mačā tika laboti vairāki Pasaules kausa rekordi. Miroslavs Kloze guva savus 16 vārtus Pasaules kausā un kļuva par turnīra visu laiku rezultatīvāko spēlētāju. Tāpat Vācija pusfinālā izcīnīja uzvaru ar lielāko vārtu pārsvaru, līdz šim trīs reizes spēles bija noslēgušās ar rezultātu 6:1.

Brazīlija spēli sāka ļoti aktīvi, metoties uzbrukumā, taču nekas bīstams netika izveidots. Savukārt 11.minūtē Vācijas izlase izvirzījās vadībā, kad pēc Tonija Krosa izpildītā stūra sitienu bumbu vārtos netraucēts raidīja Tomass Millers. Astoņas minūtes vēlāk Vācija izspēlēja skaistu uzbrukumu, kurā bumba tika nogādāta līdz Klozem, kurš ar atkārtotu sitienu guva vārtus, kļūstot par Pasaules kausa rezultatīvāko spēlētāju.

$d_id=120; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Nākamajās sešās minūtēs Vācija guva vēl trīs vārtus. 25.minūtē Filips Lāms izdarīja centrējumu soda laukumā, bet Millers netrāpīja pa bumbu. Tā nonāca pie Krosa, kurš neapturot bumbu, raidīja to vārtos. Pēc minūtes Sami Kedira izmantoja Brazīlijas paviršo aizsardzību, nesavtīgi piespēlēja Krosam, kurš panāca jau 4:0. Visbeidzot 29.minūtē Kedira soda laukumā piespēlēja Mesutam Ēzilam, kurš atdeva atpakaļ Kediram, un viņš piekto reizi raidīja "golu" pretinieku vārtos.

Brazīlija otro puslaiku, neraugoties uz graujošajām pirmajām 45 minūtēm, sāka aktīvi, tomēr visus mēģinājumus gūt vārtus apturēja vācu vārtsargs Manuels Noiers. Tāpat arī brazīliešiem ar trim mēģinājumiem neizdevās piemuļķot tiesnesi un iegūt 11 metru soda sitienu.

69.minūtē Vācija atkal "sarāva gabalos" Brazīlijas aizsardzību. Pēc piespēles no flanga pie bumbas tika Filips Lāms, kurš tālāk atdeva bumbu soda laukuma vidū esošajam Andrē Širlem, kurš sesto reizi raidīja bumbu vārtos. Desmit minūtes vēlāk Širle izcēlās ar vēl vienu precīzu sitienu vārtos, raidot bumbu tieši zem vārtu pārliktņa.

90.minūtē Brazīlijai izdevās gūt "goda vārtus", kad Oskars saņēma tālu piespēli, apspēlēja vienīgo aizsardzībā aizskrējušo aizsargu Boatengu un beidzot pārspēja Noieru.

Otra pusfināla spēle starp Nīderlandes un Argentīnas komandām norisināsies trešdien.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kur atrodams detalizētāks mača apraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!