Foto: Reuters/Scanpix
Bukmeikeru kompānija "888poker" pārtraukusi sadarbības līgumu ar Urugvajas izlases uzbrucēju Luisu Suaresu, kurš pēc iekošanas pretiniekam Pasaules kausa spēlē saņēmis četru mēnešu diskvalifikāciju no futbola.

Kā zināms, Urugvajas valstsvienība otrdien Pasaules kausa izcīņas D apakšgrupas mačā ar 1:0 pārspēja Itāliju, nodrošinot sev vietu astotdaļfinālā. Neilgi pirms gūtajiem vārtiem otrajā puslaikā Suaress, kā pēcāk bija redzams video atkārtojumos, iekoda plecā sāncenšu aizsargam Džordžo Kjelīni, taču sodu no tiesneša par to nesaņēma.

Tomēr ceturtdien Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) viņu uz četriem mēnešiem diskvalificēja no visām ar futbolu saistītām aktivitātēm, kā arī piesprieda deviņu maču diskvalifikāciju nacionālajā izlasē.

""888poker" parakstīja līgumu ar Luisu Suaresu pēc viņa fantastiskās sezonas," teikts Gibraltārā bāzētās kompānijas paziņojumā. "Tomēr pēc incidenta spēlē ar Itāliju izlemts pārtraukt līgumu."

Kā zināms, pagājušajā sezonā Suaress Anglijas komandas "Liverpool" sastāvā kļuva par premjerlīgas rezultatīvāko spēlētāju, 33 spēlēs izpildot 31 precīzu sitienu.

Pirms tam ceturtdien Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotājs "adidas" pavēstīja, ka apturēs urugvajieša kā vienas no lielākajām uzņēmuma reklāmas personībām Pasaules kausā izmantošanu. Savukārt par sadarbību nākotnē ar urugvajieti "adidas" lems pēc finālturnīra.

Suaresa diskvalifikācija kļuvusi par bargāko Pasaules kausa vēsturē. 1994.gadā itālis Mauro Tasoti saņēma astoņu maču diskvalifikāciju par deguna salaušanu spānim Luisam Enrikem, kurš nesen kļuva par pazīstamās "Barcelona" komandas galveno treneri.

Urugvajas prezidents Hosē Muhika noraidījis iespēju, ka Suaress iekodis pretiniekam, stāstot, ka viņš ir mediju radītu raganu medību upuris, bet futbolista advokāts Alehandro Balbi izteicies, ka diskvalifikācijas bargumu lobējušas Anglijas un Itālijas puses.

Savukārt Urugvajas Futbola federācija uzsvērusi, ka saistībā ar diskvalifikāciju iesniegs apelācijas prasību.

Kolumbiešu žurnāliste Vikija Davila ceturtdien savā tvitera kontā pavēstīja, ka Urugvajas izlases futbolisti apsver iespēju neiziet laukumā Pasaules kausa astotdaļfināla mačā ar Kolumbiju, kurā Suaress vairs nedrīkstēs piedalīties, bet sīkāku apstiprinājumu šī informācija nav guvusi.

Tikmēr spēlētāja vecmāmiņa Lila Pirisa žurnālistiem izteikusies, ka Suaress vienmēr bijis "karstgalvis".

Kā zināms, šī nav pirmā reize, kad Suaress iesaistījies līdzīgā incidentā.

Jau 2010.gadā, spēlējot Nīderlandes vienībā Amsterdamas "Ajax", Suaress iekoda Eindhovenas PSV pussargam Otmanam Bakalam un diskvalifikācijas dēļ izlaida septiņas spēles.

Savukārt pērn aprīlī Anglijas premjerlīgas kluba "Liverpool" uzbrucējs iekoda Londonas "Chelsea" aizsargam serbam Broņislavam Ivanovičam, pēcāk saņemot desmit maču diskvalifikāciju.

Tāpat Suaress 2011.gadā saņēma ilgstošu diskvalifikāciju par francūža Patrisa Evrā rasistisku aizvainošanu.

"Nezinu, kas notiek ar manu "nēģerēnu"," izteikusies Pirisa, Suaresu dēvējot tādā pašā vārdā, kā viņš savulaik nosaucis Evrā. "Nezinu, kāpēc viņam ir šie izvirdumi. Viņš nespēj tos kontrolēt, kaut viņam ir viss, lai būtu laimīgs. Varbūt tas ir vecāku šķiršanās un smagās bērnības dēļ."

Pasaules kausa astotdaļfināla spēle starp Urugvaju un Kolumbiju gaidāma sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!