Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) saistībā ar valdības iejaukšanos Nigērijas Futbola federācijas (NFF) darbā izteikusi draudus diskvalificēt vietējo valstsvienību un klubus no dalības starptautiskās sacensībās.

Ceturtdien Nigērijas tiesa atbrīvoja no amata NFF izpildkomitejas biedrus, bet vietējā valdība pašrocīgi iecēla amatā par NFF atbildošu personu. FIFA pieprasa līdz nākamās nedēļas otrdienai NFF izpildkomitejas locekļus atjaunot amatā, pretējā gadījumā draudot ar sankcijām.

Vēstuli ar situācijas skaidrojumu un draudošajiem sodiem NFF pašreizējam prezidentam Aminu Maigari personīgi nosūtījis FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Valkē. Tiek uzsvērts, ka šāda valdības iejaukšanās federācijas darbā nekādā gadījumā netiks atbalstīta.
FIFA pieprasa, lai NFF savas domstarpības atrisina neatkarīgā ceļā, neiesaistot trešās puses.

Tiek ziņots, ka Maigari pēc Nigērijas izlases atgriešanās no Pasaules kausa izcīņas finālturnīra, kur tā netika tālāk par astotdaļfinālu, ticis aizturēts. Nigērijas sporta ministrs šajās dienās sasaucis NFF ārkārtas kongresu, tomēr tajā pieņemtos lēmumus FIFA neatzīs par spēkā esošiem.

Līdzīgas situācijas Nigērijas futbolā bijušas arī iepriekš, kad pēc FIFA draudiem vietējā valdība pārtrauca iejaukties federācijas darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!