Foto: RIA Novosti/Scanpix

Horvātijas futbola izlases pussargs Niko Krančars savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt valstsvienībai gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā, tādējādi kļūstot jau par trešo šīs komandas spēlētāju, kuram turnīrs ies secen.

Anglijas klubu Londonas "Queens Park Rangers" (QPR) pārstāvošais Krančars kājas savainojumā iedzīvojās sestdien, kad viņa pārstāvošā komanda pēc uzvaras pār Dārbi "County" futbolistiem nodrošināja atgriešanos Anglijas premjerlīgā.

Pēc mača veiktās pārbaudes uzrādīja, ka 29 gadus vecajam Krančaram ir plīsis viens no kreisās kājas muskuļiem, kas viņam liegs spēlēt līdz pat četrām nedēļām, kas tomēr ir pārāk ilgs laiks, lai spētu pilnvērtīgi sagatavoties Pasaules kausa turnīram.

"Man viņa ir tik ļoti žēl. Krančars ir viens no pieredzējušākajiem futbolistiem mūsu sastāvā, viņš bija pelnījis doties uz Brazīliju," uzsvēra Horvātijas izlases galvenais treneris Niko Kovāčs.

Krančars šobrīd pārstāv Ukrainas klubu Kijevas "Dinamo", taču QPR komandai bija izīrēts uz šo sezonu. Savas karjeras laikā viņš pārstāvējis arī tādus Anglijas klubus kā "Portsmouth" un Totenhemas "Hotspur".

Karjeras laikā Krančars ir spēlējis arī Horvātijas klubos Zagrebas "Dinamo" un Splitas "Hajduk".

Zīmīgi, ka Krančars ir jau trešais Horvātijas izlases spēlētājs, kurš nevarēs spēlēt Pasaules kausa izcīņā - iepriekš savainojumus jau guvuši aizsargs Ivans Striničs un pussargs Ivo Iličevičs.

Jau jūnijā gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā Horvātija spēlēs A apakšgrupā līdztekus mājiniecei Brazīlijai, Meksikai un Kamerūnai.

Vēl 1998.gadā Horvātijas valstsvienība Pasaules kausa izcīņā ieguva augsto trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!