Foto: Reuters/Scanpix

Pieredzējušais Miroslavs Kloze piektdien kļuva par visu laiku rezultatīvāko Vācijas izlases spēlētāju, tomēr komanda palika bez malējā pussarga Marko Reisa.

Pārbaudes spēlē Vācija ar rezultātu 6:1 (0:0) sagrāva Armēniju. Pirmajā puslaikā 25 gadus vecais Reiss guva potītes saišu traumu. Jau sestdienas vakarā Vācijas izlase izlido uz pēdējo nometni pirms Pasaules kausa finālturnīra, bet paredzams, ka Reiss nevarēs doties līdzi.

Aizvadītajā mačā rezultāts tika atklāts vien 52.minūtē, bet 69.minūtē armēnis Henrihs Mhitarjans realizēja 11 metru soda sitienu, panākot 1:1.

Tomēr atlikušajā laikā vācieši izcēlās piecas reizes, vienus vārtus gūstot arī uz maiņu uznākušajam Klozem, kurš savā 132. spēlē valstsvienībā precīzi sita 69. reizi, apsteidzot valsts zvaigzni Gerdu Milleru, kurš 62 mačos izcēlās ar 68 vārtu guvumiem.

Zīmīgi, ka Pasaules kausā Kloze būs kā vienīgais nominālais Vācijas izlases uzbrucējs. Ja viņam tajā izdosies gūt vienus vārtus, viņš panāks turnīra visu laiku rezultatīvāko futbolistu Ronaldo. Leģendārais brazīliešu uzbrucējs savā karjerā Pasaules kausa finālturnīros kopumā guva 15 vārtus.

Tāpat uzvaru pārbaudes spēlē savā laukumā piektdien izcīnīja arī finālturnīra saimniece Brazīlija, kas ar 1:0 (0:0) pārspēja Serbiju, vienīgos vārtus 58.minūtē gūstot Fredam.

Vēl citos mačos, pateicoties Brunu Alveša pēdējā minūtē gūtajiem vārtiem, Portugāle ar 1:0 (0:0) pieveica Meksiku, Grieķija ar 2:1 (1:0) pārspēja Bolīviju, Kostarika nospēlēja 1:1 (0:1) ar Īrijas izlasi, Japāna rezultatīvā cīņā ar 4:3 (1:2) pieveica Zambiju, uzvaru jau kompensācijas laikā izraujot Jošito Okubo.

Tāpat Kolumbija ar 3:0 (1:0) pieveica Jordānijas izlasi, Horvātija ar 1:0 (0:0) pārspēja Austrāliju, bet Grieķija ar 2:1 (1:0) pieveica Bolīviju.

Kā ziņots, vēl vienā cīņā Krievija savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzveica Maroku.

Lielākajai daļai izlašu šīs bija pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā Pasaules kausa, kas sāksies jau nākamnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!