Foto: AFP/Scanpix

Argentīnas izlases futbolisti svētdien gaidāmajā Pasaules kausa izcīņas finālspēlē aizvadīs savu svarīgāko maču dzīvē, uzsvēris komandas līderis uzbrucējs Lionels Mesi.

Kā zināms, svētdien gaidāms Brazīlijā notiekošās Pasaules kausa izcīņas finālmačs, kad Argentīna plkst.22 pēc Latvijas laika tiksies ar Vāciju.

"Svētdien aizvadīsim svarīgāko maču savās dzīvēs. Mani sapņi un cerības īstenojas, pateicoties smagam darbam un ziedojoties komandai," paudis Mesi. "Zinām, ka varam uzvarēt turnīrā. Tieši Argentīnas cilvēki ir mūs aizveduši līdz Pasaules kausa finālmačam. Taču sapnis vēl nav noslēdzies. Svētdien gribam uzvarēt un esam tam gatavi."

Tikmēr uzvarai noskaņots ir arī Vācijas valstsvienības galvenais treneris Joahims Lēvs.

"Neatkarīgi no tā, kas ir noticis pagātnē, mums ir jādomā, kā uzvarēt tagad. Zinām, ka varam pārrakstīt vēsturi, jo Latīņamerikas komandas spēj dominēt savā laukumā. Uzvarēt turnīru Brazīlijā mums būtu papildus bauda," uzsvēris Lēvs.

Šī būs sestā reize, kad Vācija un Argentīna savā starpā tiekas Pasaules kausa izcīņā, un trešo reizi abas vienības tiksies finālā. Abos iepriekšējos finālmačos komandas uzvaras dalīja uz pusēm.
"Man šis mačs nav lielāks izaicinājums par citām izslēgšanas cīņām. Ticu, ka esam nobriedusi komanda, pēdējo pāris gadu laikā esam pierādījuši, cik labi varam spēlēt, un pienācis laiks doties uz priekšu," atzinis Vācijas valstsvienības pussargs Bastians Šveinšteigers. "Jā, ja zaudēsim, būsim vīlušies. Taču mēs nesabruksim, jo domāju, ka šai komandai ir nākotne."

Argentīna par pasaules čempioni savā vēsturē kronēta divas reizes, kamēr Vācija Pasaules kausu ieguvusi trīsreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!