Foto: AFP/Scanpix

Vācijas futbola izlases uzvara Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfināla mačā pār Franciju ir skaidrojama ar komandas uzlaboto sniegumu aizsardzībā, uzskata aizvadītā mača viens no galvenajiem varoņiem, Vācijas vienības vārtsargs Manuels Noiers.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlē Vācijas izlase piektdien ar rezultātu 1:0 uzvarēja Francijas valstsvienību, kā pirmā vēsturē ceturto reizi pēc kārtas iekļūstot sacensību labāko četriniekā. Pusfinālā vāciešiem pretim stāsies Brazīlija.

"Atšķirībā no iepriekšējās spēles pret Alžīriju, šoreiz spēlējām tā, ka nevarējām zaudēt. Aizsardzība lieliski paveica savu darbu un bija ļoti kompakta," uzskata Noiers. "Mūsu sniegums jau bija pusfināla cīņas cienīgs. No pirmās līdz pēdējai minūtei cīnījāmies viens par otru."

Noiera faktoru Vācijas izlases panākumos izcēla arī izlases galvenais treneris Joahims Lēvs. "Pārliecība par saviem spēkiem viņam nenāk no manis, bet gan no visas komandas. Aizsargiem ir lieliski apzināties, ka aiz viņiem ir vārtsargs, kurš vienlīdz labi prot spēlēt gan soda laukumā, gan ārpus tā. Kopš 2010.gada Noiers ir starp pasaules labākajiem vārtsargiem, ja ne pats labākais. Viņš ir tik mierīgs, ka sniedz pārliecību laukuma spēlētājiem."

Tikmēr Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešāms uzskata, ka Vācijas izlases labā nospēlēja lielāka pieredze šādas nozīmes spēlēs. "Komandu sniegums bija ļoti līdzvērtīgs, tomēr vienai no tām ir daudz lielāka šādu maču pieredze. Mēs uzbrukumā nespējām savas iespējas realizēt. Darbojāmies tā, ka to esam darījuši visa šī turnīra gaitā, tomēr ar tik spēcīgiem pretiniekiem nebijām tikušies."

"Esmu lepns par komandas paveikto. Izlases kodolu tagad veido jaunu spēlētāju grupa, kuriem ir daudzsološa nākotne," uzskata treneris, kamēr daudzas vārtu gūšanas iespējas neizmantojušais uzbrucējs Karims Benzemā atkal slavēja Noieru. "Varam ar sevi būt lepni. Mums bija daudzas iespējas gūt vārtus, taču vārtsargs bija lielisks."

Sacensības 12 Brazīlijas pilsētās un stadionos ilgs līdz 13.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!