Foto: Reuters/Scanpix
Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) ceturtdien apstiprināja, ka skandalozajam Urugvajas futbolistam Luisam Suaresam diskvalifikācijas laikā tomēr būs ļauts trenēties "Liverpool" rindās, bet Urugvaja oficiāli iesniegusi apelāciju.

Suaresam par kodienu itāļu futbolista Džordžio Kjelīni plecā piesprieda deviņu spēļu diskvalifikāciju valstsvienības rindās un četru mēnešu diskvalifikāciju no futbola kopumā, ar ko bija domāta arī trenēšanās kluba rindās. Tagad FIFA konkretizējusi sodu, kas sevī neitver trenēšanos.

"Šīs tiesības spēlētājam nedrīkstam atņemt, jo tas būtu nesamērīgi," skaidroja FIFA disciplinārās komitejas vadītājs Klaudio Sulsērs.

FIFA amatvīrs apstiprināja, ka Urugvajas puse oficiāli iesniegusi apelāciju, kā jau solīja. Sulsērs piebilda, ka "šī lieta joprojām ir atvērta", tāpēc punktu "Suaresa košanas sāgai" nevar vēl likt.

Lai gan futbolists sevi jau vairākkārt parādījis kā nesavaldīgu, pasaules vadošie klubi turpina cīņu par talantīgā futbolista iegādi. Oficiāli pārrunas ar "Liverpool" par Suaresa iegādi uzsākusi "Barcelona", kas piedāvājot pat 70 miljonus eiro. Sulsērs uzsvēra, ka diskvalifikācija neattiecas uz futbolista pāreju un citām ar pāreju saistītām lietām, bet gan ar futbola sportiskām aktivitātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!