Foto: Reuters/Scanpix
Urugvajas izlases uzbrucējs Luiss Suaress nebija pelnījis tik bargu sodu par iekošanu Itālijas izlases aizsargam Džordžio Kjelīni, uzskata pats itālis.

Atgādinām, ka 2014.gada Pasaules kausa finālturnīra priekšssacīkšu D grupas pēdējā spēlē Urugvajas uzbrucējs Suaress izcēlās ar kārtējo nesportisko gājienu, šoreiz viņš iekoda un savu zobu pēdas atstāja itālim Džordžio Kjelīni plecā. Par to Suaress sodīts ar deviņu spēļu diskvalifikāciju Urugvajas izlases rindās, kā arī viņš uz četriem mēnešiem diskvalificēts no jebkādām ar futbolu saistībām darbībām. Tāpat viņam jāsamaksā 82 000 eiro liels naudas sods.

"Es nejūtu dusmas vai vēlmi atriebties Suaresam par incidentu kas notika laukumā," savā paziņojumā sacīja Kjelīni, kurš piebilda, ka par nesportisku rīcību futbolisti ir jāsoda. "Taču uzskatu, ka šoreiz piemērotais sods ir pārlieku bargs."

"Es tiešām ceru, ka Suaress varēs būt kopā ar komandu atlikušajās spēlēs, jo šāds sods spēlētājam var sagādāt ļoti nepatīkamas emocijas," turpināja Kjelīni. "Savās domās esmu ar Luisu un viņa ģimenei, jo tai priekšā būs smags periods."

Šis nav pirmais šāda veida incidents ar Suaresa piedalīšanos. Būdams Amsterdamas "Ajax" kapteinis, 2010.gadā Suaress iekoda plecā Eindhovenas PSV pussargam Otmanam Bakalam un par to saņēma septiņu spēļu diskvalifikāciju. Savukārt pagājušajā gadā jau "Liverpool" rindās viņš izcēlās mačā pret "Chelsea" un iekoda pretinieku aizsargam Braņislavam Ivanovičam. Par šo rīcību viņš saņēma desmit spēļu diskvalifikāciju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!